Nuo 2003 metų pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje žaidžiantis šiuo metu 36 metų L. Jamesas ketvirtadienį prisijungė prie garbingos kompanijos lygos rekordų metraščiuose.

„Lakers“ žvaigždė tapo vos penktuoju žaidėju istorijoje, surinkusiu 100 trigubų dublių. Prieš jį tai jau yra padarę keturi krepšininkai: jo komandos draugas Russellas Westbrookas (189), Oscaras Robertsonas (181), Magicas Johnsonas (138) ir Jasonas Kiddas (107).


L. Jamesas rungtynėse Memfyje pelnė 20 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Per 17 sezonų jis vidutiniškai per rungtynes pelno 27 taškus, atkovoja 7,4 kamuolio ir atlieka 7,4 rezultatyvaus perdavimo. Puolėjas rikiuojasi trečioje visų laikų NBA vietoje pagal rezultatyvumą, ketvirtoje – pagal žaistas minutes, aštuntoje – pagal rezultatyvius perdavimus ir 11-oje – pagal perimtus kamuolius.

Tiesa, „Lakers“ reikėjo daugiau Karaliaus Jameso ir kitų žaidėjų pastangų Memfyje, kuriame dėl COVID-19 protokolo net nežaidė „Grizzlies“ pagrindiniai žaidėjai Ja Morantas ir Dillonas Brooksas.

Per paskutines 7 rungtynes šešiskart pergalę šventusius „grizlius“ į priekį vedė Jarenas Jacksonas ir Desmondas Bane'as, atitinkamai pelnę 25 ir 23 taškus.

Dvikovos lūžis įvyko paskutiniame kėlinyje, kurį Memfio ekipa pradėjo spurtu 9:2 ir netrukus skirtumas tapo dviženkliu – 94:80. Intrigos atkurti svečiams daugiau nebepavyko.

Aikštės šeimininkams užduotį palengvino 22 „Lakers“ klaidos. Svečiams 22 taškus pelnė Anthony Davisas.

Kitų rungtynių rezultatai:

Filadelfijos „76ers“ – Jutos „Jazz“ 96:118

San Antonijaus „Spurs“ – Denverio „Nuggets“ 123:111

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)