Dar rungtynėms neįpusėjus socialiniai tinklai ėmė mirgėti J. Valančiūno nuotraukomis. Vidurio puolėjas iš Utenos puolime žaidė it Stephenas Curry ir leido vieną taiklų tritaškį po kito.

Per pirmuosius du kėlinius 15 min. ant parketo praleidęs 29-erių lietuvis pataikė visus 7 tolimus metimus ir surinko 29 taškus.


Antroji mačo dalis J. Valančiūnui asmeniškai nebebuvo tokia efektinga, aštuntasis bandymas iš trijų taškų zonos galiausiai nuskriejo pro šalį, bet „Pelicans“ aukštaūgis vis tiek gerino karjeros rekordus.

Dešimtus metus NBA žaidžiantis J. Valančiūnas ne tik pataikė daugiausiai tritaškių (7/8), bet ir sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes, pelnęs 39 taškus (8/16 dvitaškių, 2/2 baudų). Ankstesnis jo pasiekimas buvo 34 taškai.

Vidurio puolėjui pritrūko tik vieno dvitaškio iki Lino Kleizos „lietuviško“ rekordo (41 taškas), užfiksuoto 2008 metais.

JV per 32 min. taip pat sugriebė 15 atšokusių kamuolių (7 – puolime), perėmė 2, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir kartą suklydo.

Po nuostabaus pasirodymo J. Valančiūnas susigrąžino trumpam prarastą pirmąją vietą visoje lygoje pagal taiklumą atakuojant iš toli, realizuodamas daugiau nei kas antrą metimą (51,7 proc.).

Jei 30 tritaškių iš 58 bandymų šiame sezone pataikęs lietuvis pirmauja tarp pajėgiausių planetos snaiperių, žaisdamas nacionalinėje rinktinėje jis per 11 metų dar nėra įskraidinęs nė vieno tolimo metimo. Plačiau apie šį paradoksą – Mirtinas Valančiūno ginklas, kurio rinktinėje jis nė neišsitraukia: kodėl?

„Clippers“: Paulas George'as 27 (7 kl.), Reggie Jacksonas 19, Serge'as Ibaka 13, Ericas Bledsoe 10;

„Pelicans“: Jonas Valančiūnas 39, Brandonas Ingramas 27, Herbertas Jonesas 16, Willy Hernangomezas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)