29-erių krepšininkas atsisako Turkijos pilietybės, o pirmadienį jis gaus Jungtinių Amerikos Valstijų pasą.

Pase bus užrašyta nauja atleto pavardė – Enesas Kanteris Freedomas (angl. Enes Kanter Freedom). Enesas Kanteris taps jo vardu, o Freedomas – pavarde.

Būtent „Freedom“ pavarde pažymėtus marškinėlius aukštaūgis ketina vilkėti rungtynių metu.

E. Kanteris šį sezoną per rungtynes ant parketo vidutiniškai praleidžia po 11,2 minutės ir pelno po 4,2 taško. Pastaruoju metu krepšininkas itin dažnai pasisako aktualiausiais politikos klausimais.

Ilgametis NBA žaidėjas gyvena JAV pastaruosius 12 metų – būdamas 17-os jis išvyko mokytis į Kaliforniją, o rungtyniaudamas NBA jis atstovavo Jutos, Oklahomos, Niujorko ir Portlando ekipoms.

Turkijoje jau kelerius metus apsilankyti negalintis E. Kanteris yra aktyvus šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kritikas, o už savo santykius su prezidento priešininkais krepšininkas tėvynėje netgi yra paskelbtas teroristu.

2019 metais JAV atsisakė išduoti sportininką Turkijai, o dėl paskelbtos jo paieškos atletas pastaraisiais metais apskritai nedrįso vykti į Europą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)