Pastarajame susitikime Jono Valančiūno atstovaujamus Naujojo Orleano „Pelicans“ 17 taškų skirtumu įveikę Indianapolio krepšininkai Čikagoje iškovojo didžiausiu skirtumu šiame sezone pasiektą pergalę.

Be Nikola Vučevičiaus ir Alexo Caruso vertęsi šeimininkai pirmavo tik pačioje susitikimo pradžioje, kol Justino Holiday ir Myleso Turnerio tritaškiai leido svečiams atitrūkti rezultatu 15:5.

Apsukų nemažinę „Pacers“ dviženklį pranašumą išlaikė beveik visų rungtynių metu, o prieš lemiamą kėlinuką komandas skyrė net 28 taškų skirtumas. Vienu metu 35 taškų deficitą turėjusiems „Bulls“ tai buvo prasčiausias tokio pobūdžio rezultatas šiame sezone.

Prie svečių komandos dominavimo ryškiai prisidėjo rezultatyviausiai komandoje pasirodęs Domantas Sabonis. Per 26 aikštėje praleistas minutes aukštaūgis surinko 21 tašką (8/12 dvit., 0/2 trit., 5/5 baud.), 11 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį, tris klaidas bei 4 asmenines pražangas.

Lietuviui tai buvo jau tryliktasis šio sezono dvigubas dublis. Šiuo skaičiumi su Valančiūnu susilyginęs Domas lygos lyderių sąraše nusileidžia tik Rudy Gobertui bei dalinasi su tėvynainiu antra ir trečia vietomis.

Milžinišką priekinės linijos pranašumą „Pacers“ pavertė daugiau nei įtikinama persvara kovoje dėl atšokusių kamuolių (59 prieš 38) bei baudos aikštėje pelnytų taškų skaičiumi (44 prieš 32). Priešnuodžių varžovų žaidimui neradę „Bulls“ realizavo vos 36 proc. metimų iš žaidimo bei 21 proc. mestų tritaškių.

Šiame sezone vos trečią pergalę per 12 išvykose žaistų rungtynių pasiekusi Indianos ekipa Čikagos „United Center“ arenoje pastaraisiais sezonais jaučiasi kaip namie. Pastarąjį pralaimėjimą varžovų tvirtovėje dar 2017-ais metais patyrę „Pacers“ prieš „Bulls“ jų aikštelėje laimėjo jau šeštą kartą iš eilės.

Vienus lygos lyderių sutriuškinę Indianos krepšininkai Rytų konferencijos turnyro lentelėje vis dar žengia vos 13-oje pozicijoje, lenkdami tik Detroito „Pistons“ ir Orlando „Magic“ ekipas. Nesėkmę patyrę „Bulls“ smuktelėjo į antrą vietą Rytuose, į priekį praleisdami Bruklino „Nets“.

„Bulls“: DeMaras DeRozanas 18 (8/15 dvit., 4 kl.), Zachas LaVine'as 17 taškų (4/11 dvit., 3/7 trit.).

„Pacers“: Domantas Sabonis 21 (11 atk. kam.), Malcolmas Brogdonas 16 (7 rez. perd.), Justinas Holiday 14 (4/7 trit.), Carisas LeVertas ir Mylesas Turneris (10 atk. kam., 4 blk.) po 12 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos krepšininkai žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, kai Indianapolio „Banker's Life Fieldhouse“ arenoje svečiuosis Los Andželo „Lakers“. Palaikomi savų žiūrovų „Pacers“ šiuo metu yra iškovoję keturias pergales iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)