Šį sykį „pelikanai“ svečiuose 92:108 (27:22, 20:29, 22:27, 23:30) neprilygo Dalaso „Mavericks” (7/3) krepšininkams su Luka Dončičiumi priešakyje.

Nors J. Valančiūnas ir vėl dominavo po lenta, jėgų kovoti lygiai su varžovais Naujojo Orleano komandai pakako kiek daugiau nei pusei rungtynių. Trečiojo kėlinio pabaigoje svečiai išsikvėpė, „Mavs“ perėmė iniciatyvą ir sudaužė visą intrigą.

Valančiūnas per 34 min. pelnė 22 taškus (8/13 dvit., 2/3 trit.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus suklydo.

Tiek pat taškų pridėjo Joshas Hartas, Nickeilo Alexanderio-Walkerio sąskaitoje – 18 taškų.

„Pelicans“ ir toliau verčiasi be savo traumuotų žvaigždžių – Ziono Williamsono ir Brandono Ingramo.

„Tai toks laikotarpis, kurį turime išgyventi kaip komanda. Nėra pasiteisinimų, bet mes nesame sveiki, nesame pilnos sudėties. Tikrai sunku, bet aš tikiuosi, kad ši visa patirtis komandai turės tam tikros vertės“, – vylėsi „Pelicans“ treneris Willie Greenas.

„Mavericks“ gretose L. Dončičius surinko 25 taškus (8/16 dvit., 2/5 trit., 3/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Timo Hardaway'aus ir Jaleno Brunsono sąskaitose – po 17, Kristapo Porzingio – 12 taškų.

J. Valančiūno atstovaujama „Pelicans“ ekipa yra viena iš trijų blogiausių lygoje. Šį sezoną taip pat vos po vieną pergalę dar yra iškovojusios tik Hjustono „Rockets“ ir Detroito „Pistons“ komandos. Panašu, kad lietuviui nelieka nieko kito, kaip pamažu priprasti prie esamos situacijos.

Rungtynių fotografų dėmesio centre jau po susitikimo atsidūrė epizodas, kuriame užfiksuotas trumpas, bet iš pirmo žvilgsnio smagus europiečių krepšininkų pasikalbėjimas. Šypsenomis ir komentarais apsikeitė ir abu pagrindiniai mačo herojai Dončičius su Valančiūnu, ir „Mavericks” atstovaujantys Porzingis su Bobanu Marjanovičiumi.

Jonas Valančiūnas, Kristapas Porzingis, Luka Dončičius

Kiti rezultatai

Denverio „Nuggets“ – Majamio „Heat“ – 113:96,
Filadelfijos „76ers” – Niujorko „Knicks” – 96:103;
Čikagos „Bulls“ – Bruklino „Nets“ – 118:95;
Memfio „Grizzlies” – Minesotos „Timberwolves” – 125:118, po pratęsimo;
„Golden State Warriors“ – Atlantos „Hawks“ – 127:113;
Sakramento „Kings” – Fynikso „Suns” – 104:109,
Los Andželo „Lakers“ – Šarlotė „Hornets“ – 126:123, po pratęsimo.

Vienvaldžiais lygos lyderiais su 9 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu išlieka „Golden State Warriors“. Šį kartą laimėtose rungtynėse prieš „Hawks“ absoliučiai nesulaikomas buvo Stepehnas Curry – „Warriors“ superžvaigždė per 35 min. pelnė 50 taškų, pataikydamas 9 iš 19 tritaškių metimų. Taip pat gynėjas atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 7 kamuolius.

33-ejų S. Curry tapo vyriausiu krepšininku per visą NBA istoriją, kuriam per vienas rungtynes pavyko pelnyti bent 50 taškų ir atlikti bent 10 rezultatyvių perdavimų. Iki šiol vyriausias tokio pasiekimo autorius buvo legendinis Wiltas Chamberlainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)