NBC žurnalistas Tomas Winteris pranešė, kad grupinio sukčiavimo schemoje dalyvavę asmenys rado spragų NBA lygos sveikatos ir gerovės išmokų plane, dėl jų veiklos lyga prarado apie 4 mln. JAV dolerių, iš kurių nusikalstamas susivienijimas pasisavino maždaug 2,5 mln.

Be jau minėto 43-ejų M. Palacio, kuris pastaruoju metu dirbo Portlando „Trail Blazers“ trenerių štabe, tarp sulaikytųjų yra ir 2008-ųjų NBA čempionai Glenas Davisas su Tony Allenu, ir kitų žinomų pavardžių.

Pateikiamų sulaikytų buvusių NBA krepšininkų sąrašas:

– Miltas Palacio
– Sebastianas Telfairas
– Antoine'as Wrightas
– Darius Milesas
– Rubenas Pattersonas
– Eddie Robinsonas
– Gregory Smithas
– Glenas Davisas
– Jamario Moonas
– Terrence'as Williams
– Alanas Andersonas
– Tony Allenas
– Shannonas Brownas
– Williamas Bynumas
– Melvinas Ely
– Christopheris Douglas-Robertsas
– Tony Wroten'as

Sukčiavimu ir nusikalstamo susivienijimo subūrimu kaltinami buvę krepšininkai savo veiklą intensyviausiai vykdė 2017-2020 m., kai kurie jų buvo pinigų plovimo tarpininkai.

Įtariama, kad dalis šių asmenų NBA lygai nuolat pateikdavo odontologines ir medicinines sąskaitas už paslaugas, kurios niekada nebuvo suteiktos.

Susivienijimo organizatoriumi laikomas 34-erių Terrence'as Williamsas, pats NBA lygoje su pertraukomis žaidęs 2009-2013 m.

Terrence'as Williamsas

Kai kuriems iš žaidėjų, tarp kurių yra ir minėtasis G. Davisas, jis padėjo gauti fiktyvius dokumentus, kuriuos pateikus NBA lyga buvo klaidinama ne vienus metus ir apmokėjo neegzistuojančias sąskaitas.

Vilniuje trumpai žaidęs M. Palacio elitinėje planetos krepšinio lygoje rungtyniavo 1999-2006 m., tačiau nuo 2019-ųjų vėl sugrįžo į NBA šeimą, kai tapo vienu iš dukterinės Bruklino „Nets“ komandos NBA Plėtojimosi lygoje – „Long Island Nets“ – trenerių. Nuo šio sezono jis buvo įdarbintas „Blazers“ klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)