Skiepai nuo COVID-19 šiuo metu yra viena pagrindinių temų NBA treniruočių stovyklose. Didžioji dauguma žaidėjų jau pasiskiepijo, tačiau kai kurie krepšininkai tai daryti demonstratyviai atsisako ir lyga nepasiekia 100 proc. ribos.

Nesiskiepiję žaidėjai rizikuoja būti neprileisti prie komandos ir juo labiau – rungtynių. Pavyzdžiui, Niujorke ir San Franciske krepšininkai turi būti pasiskiepiję, kitaip jiems draudžiama žengti į klubų namų arenas. Tai privertė persigalvoti „Golden State Warriors“ puolėją Andre Wigginsą, kuris dėl religinių priežasčių anksčiau nenorėjo skiepytis.

Pakeisti nuomonę esamos sąlygos privertė ir Los Andželo „Lakers“ žvaigždę L. Jamesą, kuris patvirtino, kad pasiskiepijo, tačiau kitų žengti tokį patį žingsnį nepaskatino.

„Galiu kalbėti tik apie save. Manau, kad kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir daryti taip, kaip geriau jiems ir jų šeimoms. Aš buvau skeptiškas skiepų atžvilgiu, tačiau įsigilinęs pajaučiau, kad taip bus geriau ne tik man, bet ir mano draugams. Tačiau ne mano darbas kviesti ir kitus taip elgtis“, – praėjusios savaitės pabaigoje sakė jis.

Į tokį NBA žvaigždės pareiškimą itin kritiškai sureagavo tiesioginėje CNN laidoje kalbėjęs „Celtics“ vidurio puolėjas E. Kanteris.

„Kai tai išgirdau, buvau labai nusivylęs. Tai juokinga. Akivaizdu, kad L. Jamesas yra vienas ryškiausių lygos veidų. Jis turėtų būti pirmasis, kuris garsiai sakytų: „Ei, paklausykite visi. Aš pasiskiepijau ir kviečiu tai padaryti visus, savo bendruomenę, krepšinio fanus, ne krepšinio fanus, sporto sirgalius, visus, kad galėtume išsaugoti kitas gyvybes“. Kai išgirdau tai iš L. Jameso, negalėjau patikėti. Tačiau tikiuosi, kad jis apie skiepus sužinos daugiau ir įkvėps kitus žmones skiepytis“, – sakė jis.


Anot jo, visi gali priimti savarankiškus sprendimus, tačiau šioje pandeminėje situacijoje mūsų veiksmai gali daryti žalą kitiems: „Mes esame komandinio sporto dalis, tik pagalvokite – tie nesiskiepiję žaidėjai stos prieš pasiskiepijusius žaidėjus ir rungtyniaus su jais mažiausiai 48 minutes. Ir mes ten nežaidžiame stalo teniso. Krepšinis – kontaktinis sportas.

Nežinau, ar visi žaidėjai gerai jausis, žaisdami su nesiskiepijusiais krepšininkais. Turime gerbti visus ir jų sprendimus, bet čia yra komandinis sportas. Kažkas turi namie tėvus, senelius, kurie yra vyresnio amžiaus ir gali susirgti. Šioje pandeminėje situacijoje turime jaudintis ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų, supančių mus“.

„Iš vadinamųjų antivakserių girdėjau daugybę keistų argumentų, kodėl jie vengia skieptytis. Ir galiu pasakyti, kad neišgirdau nieko kito, tik kažkokias sąmokslo teorijas. Žmonės tiki nesąmonėmis ir ignoruoja mokslą, kvalifikuotų specialistų patarimus. Čia tiesiog nėra daugiau ką pridurti“, – vertindamas skiepų priešininkų judėjimą ironiškai šypsojosi aukštaūgis.

Dar griežtesnės pozicijos apie neskiepytus žaidėjus yra NBA legenda Kareemas Abdul-Jabbaras.

Anot jo, lyga turėtų reikalauti, kad visi žaidėjai ir personalas būtų pasiskiepiję, kitaip – braukti juos iš komandų sąrašų. Tarp nesiskiepijusių kol kas yra Bruklino „Nets“ žvaigždė Kyrie Irvingas. Tiesa, pastarasis jau kurį laiką garsėja kaip konspiracijos teorijų šalininkas ir apskritai pasižymi keistais poelgiais. Gynėjas ne kartą yra teigęs manantis, jog žemė yra plokščia. O prieš vienas iš NBA rungtynių praėjusį sezoną iš arenos jis „išrūkė piktąsias dvasias.“

Naujasis NBA sezonas startuoja šių metų spalio 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)