Vos trečią sezoną NBA lygoje žaisiantis 190 cm ūgio gynėjas spinduliuoja pasitikėjimu savimi. Iki šiol po 18,4 taško ir po 7,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes lygoje rinkdavęs krepšininkas nedvejoja paklaustas, kaip save vertina bendrame NBA įžaidėjų kontekste

„Esu tarp 5 geriausių lygoje“, – duodamas interviu „Hoopshype“ portalui pareiškė J. Morantas.

Paprašytas įvardinti, kas yra keturi kiti, jo nuomone, į geriausių penketą patenkantys įžaidėjai, krepšininkas atsakė:

Stephenas Curry, Chrisas Paulas, Damianas Lillardas ir Russellas Westbrookas. Tai perkrauta pozicija, kai ką reikėjo palikti borto.“

2021-2022 m. NBA sezonas prasidės spalio viduryje, o iki tol „Grizzlies“ komandai reikės nuveikti nemažai darbo. Visų pirma, tarpusavio supratimo srityje. Vasarą Tenesio valstijos klubą paliko keletą metų vienu jo lyderių buvęs J. Valančiūnas, išsiųstas į Naujojo Orleano „Pelicans“.

Jo vietą Memfyje užėmė metais už lietuvį jaunesnis vidurio puolėjas – 28-erių 211 cm ūgio S. Adamsas, mainais atvykęs iš „pelikanų“ gretų.

Paklaustas, kaip vertina šias permainas, J. Morantas negailėjo gražių žodžių lietuviui, tačiau neabejojo ir savo komandos naujoko talentu.

„Man labai patiko žaisti kartu su JV, mėgavausi tuo. Galėjai juo pasitikėti, komandai jis atidavė labai daug.

Jis buvo mūsų krepšio sargas abiejose aikštės pusėse. Buvo daug rungtynių, kur jo statistika buvo 20 taškų ir 20 atkovotų kamuolių arba 20 taškų ir 15 atkovotų kamuolių. Buvo sunku matyti jį išvykstant, linkiu visko ko geriausio.

Tačiau dabar mes pasiruošę judėti pirmyn su Stevenu. Mano darbas padėti jam pasijusti komfortabiliai naujoje sistemoje. Turime ugdyti komandinę chemiją – jaučiu, kad mums viskas seksis puikiai. Jis taip pat yra geras žaidėjas – tiek puolime, tiek gynyboje“, – dėstė įžaidėjas.

„Aš manau, kad mes galėsime kovoti su geriausiomis lygos komandomis. Mes turime šį mentalitetą, turime eiti miegoti su šia mintimi kiekvieną naktį. Svarbiausia, sukurti gerą vidinę chemiją“, – tikino J. Morantas.

Tiesa, jis pripažino, kad „Grizzlies“ ekipai labai reikės sveiko Jareno Jacksono pagalbos – 22-ejų aukštaūgis didžiąją praėjusio sezono dalį praleido dėl traumos.

Paklaustas apie savo asmeninius tikslus lygoje, krepšininkas taip pat kalbėjo drąsiai. „Jų labai daug. Noriu nuolat žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, noriu būti MVP. Noriu laimėti čempionatą. Noriu figūruoti pokalbiuose, kuriuose bus diskutuojama apie visų laikų geriausius lygos krepšininkus“, – tvirtino jis.

NBA sezonas startuos spalio 19-ąją. Skirtingai nei praėjusiame sezone, komandos reguliariojo čempionato metu ir vėl sužais po 82 rungtynes.

J. Valančiūnas praėjusiame NBA sezone vidutiniškai per rungtynes rinko po 17,1 taško ir po lenta sugriebė po 11,7 kamuolio.

Palyginimui, S. Adamsas per mačą pelnė po 7,6 taško ir atkovojo po 8,9 kamuolio.

Abu krepšininkai ant parketo laiko praleisdavo labai panašiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)