Pirmasis paskelbtas 100-51 vietas užimančių NBA krepšininkų sąrašas, kuriame figūruoja viena lietuviška pavardė. 86-oje pozicijoje įrašytas Jonas Valančiūnas, vasarą Memfio „Grizzlies“ klubo iškeistas į Naujojo Orleano „Pelicans“.

Lyginant su ankstesniais metais, 29-erių lietuvis savo poziciją šimtuke pagerino – į 86-ąją pakilo iš 97-osios pozicijos.

„Pelicans“ aukštaūgis gali būti viena iš labiausiai baudžiančių jėgų po krepšiu visoje lygoje, ypač kalbant apie atkovotus kamuolius.

Valančiūnas į komandą atvyksta po savo karjeros etapo Memfyje, kur varžovų gynybą dažnai versdavo sumokėti už bandymus beatodairiškai sustabdyti Ja Morantą – Valančiūnas techniškai į krepšį nukreipdavo po netikslių akrobatiškojo gynėjo metimų atšokusius kamuolius.

Jo buvimas greta Ziono Williamsono – nesvarbu geras ar blogas – tikrai darys didžiulę įtaką ateinančio sezono Naujojo Orleano komandos rezultatams“, – pažymi „Sports Illustrated“.

Neabejotina, kad kitas NBA rungtyniaujantis Lietuvos aukštaūgis – Domantas Sabonis – bus paminėtas tarp gerokai aukštesnį reitingą turinčių lygos žaidėjų. Kitas sąrašo dalis „Sports Illustrated“ skelbs artimiausiomis dienomis.

Pažymėtina, kad tarp dabar paskelbtų pavardžių bene daugiausiai pozicijų sąraše prarado latvis Kristapas Porzingis. 26-erių metų Dalaso „Mavericks“ aukštaūgis iš 40-osios pozicijos smuktelėjo į 58-ąją, tačiau „Sports Illustrated“ tikisi, kad paskutiniu metu traumų persekiojamas aukštaūgis NBA lygoje dar sykį iš naujo sugebės įrodyti savo vertę.

2021-2022 m. NBA reguliarusis sezonas prasidės spalio 19-ąją ir truks iki balandžio 10-osios. Po koronaviruso įneštų pertvarkų lyga ir vėl grįžo prie įprasto formato – komandos reguliariajame sezone sužais po 82 rungtynes.

211 cm ūgio J. Valančiūnas NBA lygoje rungtyniauja nuo 2011-ųjų. „Pelicans“ bus trečioji aukštaūgio stotelė už Atlanto – karjerą NBA lietuvis pradėjo Toronto „Raptors“, o paskutinius dvejus metu žaidė „Grizzlies“ gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)