75-asis pajėgiausios planetos krepšinio lygos sezonas startuos dviem itin intriguojančiom lygos superžvaigždžių akistatom. Remiantis „Yahoo“ reporterio Samo Amicko pranešimu, jubiliejinį sezoną spalio 19-ą dieną atidarys dviejų Kalifornijos klubų Los Andželo „Lakers“ ir „Golden State Warriors“ akistata.

Šiame mūšyje dar sykį akis į akį stos keturis metus iš eilės NBA finaluose kovęsi LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry. Vienų populiariausių planetos krepšininkų akistatos kovose dėl čempiono žiedo žiūrovus džiugino 2015-2018 metų laikotarpiu, Jamesui atstovaujant Klivlando „Cavaliers“ ekipai.

Praėjusiame sezone „Lakers“ ir „Warriors“ susigrūmė „įkrintamosiose“ varžybose. Kovą dėl septintosios Vakarų konferencijos turnyro lentelės pozicijos rezultatu po rezultatą persvėrusio Jameso tritaškio 103:100 laimėjo Los Andželo krepšininkai.

San Francisko krepšininkai kovas dėl titulo pernai baigė antrose „įkrintamųjų“ rungtynėse pripažindami Jono Valančiūno tuomet atstovautų Memfio „Grizzlies“ pranašumą, o „Lakers“ pirmajame Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų etape nusileido iki finalo nužygiavusiems Finikso „Suns“.

Ne ką mažiau intriguojantis mūšis pirmąją sezono dieną sirgalių lauks ir Rytų konferencijoje. Sezono kovas čia atvers praėjusių metų konferencijos pusfinalyje septynerių rungtynių serijoje susigrūmę Bruklino „Nets“ ir Milvokio „Bucks“ krepšininkai.

Bruklino klubui akistata taps šansu atsirevanšuoti čempionų titulą iškovojusiems Viskonsino valstijos krepšininkams už patirtą nesėkmę. Daug žadančias rungtynes vainikuos naudingiausio finalo serijos krepšininko Giannio Antetokounmpo ir naudingiausiu olimpinių žaidynių krepšininku tapusio Kevino Duranto dvikova.

Duranto, Jameso Hardeno ir Kyrie Irvingo atstovaujami „Nets“ į aikštę žengs ir kalėdinio NBA transliacijų maratono metu. Bruklino ekipa šventinę dieną svečiuose jėgas išmėgins su Jameso, Anthony Daviso ir Russello Westbrooko vedamais „Lakers“ krepšininkais.

Ilgai laukto šanso pasirodyti žiūrovams pirmąją Šventų Kalėdų dieną sulaukė ir Atlantos „Hawks“, susitiksiantys su savo rankomis pirmajame praėjusio sezono Rytų konferencijos atkrintamųjų varžybų etape eliminuotais Niujorko „Knicks“. Atlantos klubas garbės žaisti šventines rungtynes sulaukė pirmą kartą nuo 1989-ųjų metų.

Tokio pat įvertinimo sulaukė ir Dalaso „Mavericks“ klubas. Luka Dončičius ir jo komandos draugai gruodžio 25-ą dieną susikaus su Donovano Mitchello ir Rudy Goberto vedama Jutos „Jazz“ ekipa.

Pilną pirmosios Šventų Kalėdų dienos NBA transliacijų maratono grafiką lyga paskelbs artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)