Nors šiose rungtynėse pergalę 93:87 (25:13, 11:18, 28:17, 29:39) iškovojo „Pistons“, tačiau aikštėje ryškiau žibėjo R. Jokubaitis. 20-metis krepšininkas per 12 min. pelnė 8 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 kartus privertė varžovus suklysti ir blokavo 1 priešininkų metimą.

Tuo metu D. Sirvydis per 12 aikštėje praleistų minučių prametė visus 3 metimus ir taškų nepelnė, bet po krepšiais atkovojo 3 kamuolius.

Abu Lietuvos krepšininkai aikštėje pasirodė pirmojo kėlinio pabaigoje. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti 2 min. 21 sek. „Pistons“ pirmavo 20:6, bet labai sėkmingai į žaidimą įsiliejęs R. Jokubaitis jau pirmoje savo atakoje pabėgo nuo D. Sirvydžio ir metimu iš po krepšio pelnė pirmuosius taškus.


Tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms Rokas dar pamėgino laimę tolimu metimu iš savo aikštės pusės, bet kamuolys tikslo nepasiekė, o po pirmo kėlinio „Knicks“ atsiliko 13:25.

Antrą kėlinį R. Jokubaitis pradėjo puolime atkovotu kamuoliu ir dar vienu tiksliu dviejų taškų metimu.


Sužaidus 5 min. antrame kėlinyje buvęs žalgirietis tolimu metimu dar labiau sumažino komandas skiriantį atsilikimą (18:29), o netrukus atkovojęs kamuolį po savo krepšiu surengė greitą ataką, kurią taikliu metimu po lietuvio perdavimo užbaigė Obi Toppinas.


Energingai ir naudingai R. Jokubaitis žaidė ne tik puolime, bet ir gynyboje, blokavęs varžovo metimą ir perėmęs kamuolį. Kai antrame kėlinyje sužaidęs 9 minutes R. Jokubaitis galiausiai vėl prisėdo ant atsarginių žaidėjų suolelio „Knicks“ nuo varžovų skyrė tik 2 taškai (29:31).

Antroje rungtynių dalyje R. Jokubaitis žaidė tik kiek daugiau nei minutę ir žengęs į aikštę trečio kėlinio pabaigoje papildyti savo statistikos nesugebėjo. Tačiau jam būnant aikštėje Niujorko komanda pelnė net 13 taškų daugiau nei varžovai.

Tuo metu D. Sirvydis pirmoje rungtynių dalyje sužaidė kiek daugiau nei 7 minutes, per kurias atkovojo 1 kamuolį ir prametė vienintelį tolimą metimą. Trečiame rungtynių ketvirtyje 21 metų lietuvis aikštėje praleido dar 5 minutes, atkovojo 2 kamuolius, bet abu jo metimai tikslo nepasiekė.

Antrose rungtynėse iš eilės 8 taškus surinkęs R. Jokubaitis baigia savo pasirodymą NBA Vasaros lygoje ir grįžęs į Ispaniją turėtų prisijungti prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ ekipos. Ispanijos čempionai į pirmąją treniruočių stovyklą renkasi rugpjūčio 17 d.

Primename, kad R. Jokubaitis šių metų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 34-uoju šaukimu. Tiesa, ar jis jau artėjantį sezoną apsivilks „Knicks“ marškinėlius, ar visgi tobulės su „Barcelona“ apranga, kol kas neaišku.

Savo ruožtu, 2019 m. naujokų biržoje 37-uoju šaukimu pakviestas D. Sirvydis pernai „Pistons“ gretose sužaidė 20 rungtynių, aikštėje vidutiniškai praleisdamas po 6,7 min. rinko po 2,1 taško. Tiesa, šių metų liepos 31 d. „Pistons“ nutraukė dar metus galioti turėjusią sutartį su Lietuvos krepšininku, tad D. Sirvydis tapo laisvuoju agentu.

„Knicks“ ir „Pistons“ rungtynėse ryškiausiai žibėjo šiemet aukščiausiu šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas Cade'as Cunninghamas. 19-metis gynėjas pelnė 24 taškus (1/4 dvit., 7/10 trit., 1/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, 3 kartus suklydo ir kartą prasižengė.

Tuo metu „Knicks“ gretose pasižymėjo 2020 m. 8-uoju šaukimu pakviestas O. Toppinas. Jis per 37 minutes pelnė 31 tašką (11/15 dvit., 2/5 trit., 3/4 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 3 kamuolius, blokavo 2 metimus ir 4 kartus prasižengė.

Pistons“: Cade'as Cunninghamas 24, Jamorko Pickettas 18, Saddiqas Bey ir Sabenas Lee – po 15, Luka Garza 10.

„Knicks“: Obi Toppinas 31, Quentinas Grimesas ir Immanuelis Quickley – po 15, Wayne'as Seldenas 11, Rokas Jokubaitis 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)