Pirmuoju „Bulls“ ėjimu tapo ilgą laiką su klubu sieto įžaidėjo Lonzo Ballo įsigijimas. Vyresnysis Prienuose rungtyniavusio geriausio pastarojo sezono NBA naujoko LaMelo brolis į Čikagą atvyksta iš naujosios Jono Valančiūno komandos – Naujojo Orleano „Pelicans“.

Dėl itin prasto taiklumo Los Andželo „Lakers“ klube kritikuotas įžaidėjas sugebėjo pakeisti savo metimo techniką ir pastaruosius dvejus Naujajame Orleane praleistus metus iš toli atakavo 38 proc. taiklumu, vidutiniškai išmesdamas beveik po 8 tritaškius per rungtynes.

Ballas taip pat ženkliai pakėlė savo baudų pataikymo procentą. Pirmuosius trejus NBA praleistus metus vos 49 proc. tikslumu iš šios distancijos atakavęs gynėjas 2020-21 metų pirmenybėse savo taiklumą pakėlė iki 78 proc.

Savo geru aikštės matymu, kūrybingu greito puolimo inicijavimu ir gera gynyba sau vietą pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje išsikovojęs 23-ejų metų įžaidėjas pastarajame sezone fiksavo 14,6 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Pagrindiniu Karnišovo šio tarpsezonio taikiniu laikytas krepšininkas su „Bulls“ pasirašė ketverių metų 85 milijonų JAV dolerių vertės sutartį.

Į Čikagą Lonzo atvyks „kontraktinių mainų“ principu – su žaidėju susitarusi organizacija už jį į Naująjį Orleaną išsiuntė Tomašą Satoransky, Garrettą Temple'ą ir ateities antrojo naujokų biržos rato šaukimą.

Gynybinio potencialo Buliams suteiks ir dar NBA čempiono žiedą prieš metus iškovojęs 27-erių metų gynėjas Alexas Caruso. Vis keturis ligšiolinius savo karjeros sezonus Los Andželo „Lakers“ klube praleidęs krepšininkas pastarajame sezone pasižymėjo 6,4 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Kibiu ir fizišku žaidimu išsiskiriantis krepšininkas lemiamas šeštąsias 2019-ų NBA finalo serijos rungtynes pradėjo „Lakers“ starto penkete. Su Čikagos „Bulls“ Caruso susitarė dėl ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių vertės kontrakto.

Pirmąją perėjimų lango dieną šiais dviem krepšininkais pasipildžiusi organizacija dar vieną skambią žinią apie save pasauliui pasiuntė nepraėjus nė 24 valandoms. Kaip praneša JAV žurnalistai Chrisas Haynesas ir Shamsas Charania, į Čikagą atvyks ilgametis Jono Valančiūno bendražygis Toronto „Raptors“ klube DeMaras DeRozanas.

Rugpjūčio septintą savo 32-ą gimtadienį švęsiantis krepšininkas pastarajame sezone rugntyniavo San Antonijaus „Spurs“ ekipoje, kuriai DeRozanas vidutiniškai rinko po 21,6 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 6,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Produktyvumą Teksase išlaikyti sugebėjęs amerikietis pasižymi itin silpnu metimu iš tolimų distancijų. Pastarajame sezone tritaškius žaidėjas metė vos 26, o visoje savo karjeroje fiksuoja 28 procentų taiklumą.

Už DeRozaną „Bulls“ nepagailėjo San Antonijaus organizacijai perleisti Thaddeusą Youngą, Al-Farouqą Aminu bei vieną ateities pirmo rato ir du antro rato naujokų biržų šaukimus. Tikslesnės į mainus įtrauktų šaukimų detalės kol kas nepaviešintos. Su naująja ekipa buvęs Toronto „Raptors“ lyderis pasirašė trejų metų trukmės 85 milijonų JAV dolerių sutartį.

Artėjančiame sezone Ballas ir DeRozanas turėtų tapti tvirtais Čikagos klubo starto penketo nariais. Tikėtina, jog greta jų sirgaliai išvys Zachą LaVine'ą, Patricką Williamsą ir Nikolą Vučevičių, o Caruso ir Coby White'as į aikštę žengs kildami nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)