Pirmieji pranešimai apie vykstančius mainus pasipylė jau likus kelioms valandoms iki biržos pradžios. NBA vicečempionai Finikso „Suns“ pasipildė iš Bruklino „Nets“ įsigytu snaiperiu Landry Shametu, už jį į Niujorką išsiųsdami gynėją Jevoną Carterį ir 29-ą šiųmetinės biržos šaukimą.

Antrą sykį savo karjeroje Minesotos „Timberwolves“ klubą paliko įžaidėjas Ricky Rubio. Ispanijos rinktinei olimpinėse žaidynėse šiuo metu atstovaujantis gynėjas keliasi į Klivlando „Cavaliers“, o Mineapolio klubas už jį gavo finansinę kompensaciją, 2022-ų Vašingtono „Wizards“ antrojo rato šaukimą ir krašto puolėją Taureaną Prince'ą.

Visgi abu šiuos susitarimus į šešėlį akimirksniu nustūmė Los Andželo „Lakers“ ir Vašingtono „Wizards“ komandų sandoris. LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas kitame sezone greta savęs turės JAV sostinę po vieno joje praleisto sezono paliekantį Westbrooką.

Mainais už trigubų dublių rekordininką Kalifornijos organizacija į Vašingtoną išsiuntė Kyle'ą Kuzmą, Montrezlą Harrellą, Kentavious Caldwell-Pope'ą ir 22-ąjį šių metų biržos šaukimą.

Geriausiai apmokamu „Lakers“ krepšininku tapusio Westbrooko, Jameso ir Daviso trejetas kitame sezone kartu uždirbs 121 milijoną JAV dolerių. Palyginimui, šiuo metu 19 iš 30 lygos komandų algų biudžetas yra mažesnis, nei trijų Los Andželo žvaigždžių metinis uždarbis.

Pirmuoju naujokų biržos šaukimu, kaip prognozuota, tapo Oklahomos valstijos universiteto gynėjas Cade'as Cunninghamas. Su Benu Simmonsu lyginamas aukštas ir puikiu žaidimo kūrimo gebėjimu pasižymintis krepšininkas karjerą pradės Detroito „Pistons“ klube.

Antruoju šaukimu Hjustono „Rockets“ pasirinko G-lygoje rungtyniavusį atakuojantį gynėją Jaleną Greeną, o trečiuoju pasirinkimu Klivlando „Cavaliers“ į savo komandą pasikvietė aukštaūgį Evaną Mobley, NCAA pirmenybėse atstovavusį Pietų Karolinos universitetui.

Netikėtumą pateikė Toronto „Raptors“ organizacija, ketvirtuoju šaukimu nustebinusi lygos ekspertus pasirinkdama Floridos universiteto lengvąjį krašto puolėją Scottie Barnesą. Dauguma apvžalgininkų kanadiečius siejo su Gonzagos universiteto gynėju Jalenu Suggsu, penktuoju šaukimu iškeliavusiam į Orlando „Magic“.

Netikėtai aukštu šaukimu savo pavardę išgirdo australas Joshas Giddey. Gimtosios šalies lygoje tobulėjusį talentą šeštuoju pasirinkimu pakvietė Oklahomos „Thunder“. Aukščiausiai pakviestu europiečiu tapo aštuntuoju šaukimu Orlando klubo pasirinktas vokietis Franzas Wagneris, rungtyniavęs Mičigano universitete.

Franzas Wagneris

Visi pirmojo rato šaukimai:

1. Cade'as Cunninghamas, Detroito „Pistons“;
2. Jalenas Greenas, Hjustono „Rockets“;
3. Evanas Mobley, Klivlando „Cavaliers“;
4. Scottie Barnesas, Toronto „Raptors“;
5. Jalenas Suggsas, Orlando „Magic“;
6. Joshas Giddey, Oklahomos „Thunder“;
7. Johnathanas Kuminga, „Golden State Warriors“;
8. Franzas Wagneris, Orlando „Magic“;
9. Davionas Mitchellas, Sakramento „Kings“;
10. Ziaire'as Williamsas, Memfio „Grizzlies“;
11. Jamesas Bouknightas, Šarlotės „Hornets“;
12. Joshua Primo, San Antonijaus „Spurs“;
13. Chrisas Duarte, Indianos „Pacers“;
14. Moses Moody, „Golden State Warriors“;
15. Correy Kispertas, Vašingtono „Wizards“;
16. Alperenas Šengiunas, Hjustono „Rockets“;
17. Trey Murphy, Naujojo Orleano „Pelicans“;
18. Tre Mannas, Oklahomos „Thunder“;
19. Kai Jonesas, Šarlotės „Hornets“;
20. Jalenas Johnsonas, Atlantos „Hawks“;
21. Keonas Johnsonas, Los Andželo „Clippers“;
22. Isaiah Jacksonas, Indianos „Pacers“;
23. Usmanas Garuba, Hjustono „Rockets“;
24. Joshas Cristopheris, Hjustono „Rockets“;
25. Quentinas Grimesas, Niujorko „Knicks“;
26. Nah'Shonas Hylandas, Denverio „Nuggets“;
27. Cameronas Thomasas, Bruklino „Nets“;
28. Jadenas Springeris, Filadelfijos „76ers“;
29. Day'Ronas Sharpe'as, Bruklino „Nets“;
30. Santi Aldama, Memfio „Grizzlies“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)