Karjerą lietuvis tęs kitame NBA klube, Naujojo Orleano „Pelicans“.

Iš šio klubo į Memfį keliasi Stevenas Adamsas ir Ericas Bledsoe.

Taip pat abu klubai pasikeitė ir naujokų biržos šaukimais. „Grizliai“ perleido šių metų 17 ir 51 šaukimus, o „Pelikanai“ savo ruožtu atidavė 10 ir 40 šaukimus bei vieną apsaugotą iš 2022-ųjų metų dešimties pirmųjų šaukimų.

J. Valančiūnas į Memfio „Grizzlies“ ekipą atvyko 2019 m. vasarį iš Toronto „Raptors“, kai buvo išmainytas į ispaną Marcą Gasolį.

Tų pačių metų liepą jis su „Grizzlies“ pasirašė 3 metų trukmės ir 45 milijonų JAV dolerių vertės sutartį. Taigi, su klubu jį dar siejo vienų metų ir 14 mln. vertės kontraktas.

Šis sezonas J. Valančiūnui buvo geriausias per visą karjerą NBA lygoje, kur lietuvis žaidžia nuo 2012-ųjų. Vidutiniškai per rungtynes aukštaūgis iš Lietuvos pelnė po 17,1 taško ir atkovojo po 12,5 atšokusio kamuolio.

„Grizzlies“ pateko į atkrintamąsias varžybas po keturių metų pertraukos ir pirmajame jų rate 1-4 nusileido pirmą vietą Vakarų konferencijoje užėmusiems Jutos „Jazz“ krepšininkams.

Savo ruožtu praėjusiame sezone 31 pergalę per 72 rungtynes iškovojusi „Pelicans“ komanda liko už atkrintamųjų varžybų borto.

J. Valančiūnas atkrintamosiose varžybose vidutiniškai per rungtynes rinko po 15 taškų ir 9,8 atkovoto kamuolio.

Naujojo Orleano komandoje NBA lygoje anksčiau yra žaidę trys Lietuvos krepšininkai – Arvydas Macijauskas, Darius Songaila ir Donatas Motiejūnas. Ryškiausia dabartinės „Pelicans“ ekipos žvaigždė yra puolėjas Zionas Williamsonas.

Komandą praėjusiame sezone treniravo 61-erių Stanas Van Gundy, tačiau praėjusią savaitę „Pelicans“ paskelbė apie susitarimą su nauju strategu. Juo tapo 39-erių Willie Greenas. Praėjusiame sezone jis darbavosi NBA finale žaidusios Finikso „Suns“ ekipos trenerių štabe, o prieš tai tris sezonus praleido talkindamas „Golden State Warriors“ vyriausiam treneriui Steve'ui Kerrui.

Šios vasaros NBA naujokų birža vyks šią savaitę, liepos 29 dieną.

Memfio „Grizzlies“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ sutartis dėl mainų gali būti patvirtinta tik rugpjūčio 6 d., kai oficialiai prasidės krepšininkų mainų laikotarpis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)