Jo vedama Milvokio „Bucks“ ekipa šeštosiose rungtynėse 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) įveikė Finikso „Suns“, seriją laimėjo 4-2 ir po 50-ies metų iškovojo NBA aukso žiedus.

Tai antras NBA čempionų trofėjus „Bucks“ klubo istorijoje.

Fantastišką pasirodymą surengęs komandos lyderis G. Antetokounmpo per 42 min. pelnė net 50 taškų, atkovojo 14 kamuolių bei blokavo 5 varžovų metimus.

„Galėjau pereiti į super komandą ir tiesiog padaryti savo darbą, laimėti titulą.

Bet buvo sunkesnis kelias (likti Milvokyje) ir mes jį pasirinkome. Mes laimėjome titulą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Antetokunmpo.

Giannis tapo pirmuoju krepšininku NBA finalo istorijoje, kuriam pavyko pelnyti 50 taškų, atkovoti bent 10 kamuolių ir blokuoti 5 metimus.

Kaip ir buvo galima tikėtis, Giannis pripažintas NBA finalo naudingiausiu krepšininku. Finalo serijoje jis vidutiniškai pelnė po 35,2 taško ir atkovojo po 13,2 kamuolio.

Graikas tapo vos trečiuoju europiečiu, iškovojusiu NBA finalo serijos MVP titulą. Tą buvo pavykę padaryti prancūzui Tony Parkeriui (2007 m.) ir vokiečiui Dirkui Nowitzkiui (2011 m.).



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)