Milvokio „Bucks“ klubas vos trečiais savo gyvavimo metais laimėjo NBA čempionatą (1971 metais), o po dar trejų metų dar kartą pasiekė NBA finalą.

Praėjus beveik pusei šimtmečio „elniai“ turės dar vieną galimybę iškovoti titulą. Pirmąias finalo serijos rungtynes „Bucks“ ir „Suns“ komandos žais antradienį Finikse.

Kad prasibrautų į NBA finalą, Milvokio ekipai net neprireikė dukart MVP G. Antetokounmpo paslaugų. „Bucks“ lyderis dėl kelio traumos praleido antras rungtynes iš eilės, tačiau aikštėje iniciatyvos ėmėsi Khrisas Middletonas, pelnęs 32 taškus, o jam puikiai talkino 27 taškus pridėjęs Jrue Holiday.

„Komandos draugai, treneriai drąsino mane žaisti agresyviau. Man tai patinka. Visi vaikinai sunkiai dirba ir visi buvo pasirengę šiai dvikovai, pasiruošę padėti. Ko daugiau galima norėti“, – kalbėjo Kh. Middletonas.

Abi komandos šeštadienį pirmoje mačo dalyje retai pataikė iš toli, tačiau pirmoji taikiklį sureguliavusi „Bucks“ komanda trečiame ketvirtyje beveik neprametė ir laimėjo jį 44:29. Likus žaisti paskutinį kėlinį svečiai pirmavo solidžiai – 91:72 – ir pergalės iš rankų nebepaleido.

NBA legendų Kareemo Abdul-Jabbaro ir Oscaro Robertsono vedamas „Bucks“ 1971 metais vienintelį kartą triumfavo NBA finale. Ar Mike'o Budenholzerio auklėtiniams pavyks tai pakartoti 2021 metais? Matyt, daug kas priklausys ir nuo G. Antetokounmpo galimybių žengti į aikštę.

Hawks“: Camas Reddishas 21, Bogdanas Bogdanovičius 20, Trae Youngas (9 rez.p.) ir Clintas Capela (9 atk.k.) po 14, Johnas Collinsas (11 atk.k.) ir Danilo Gallinari po 13.

Bucks“: Khrisas Middletonas 32, Jrue Holiday 27, Brookas Lopezas ir Patas Connaughtonas po 13, Bobby Portisas 12, Jeffas Teague'as 11.

Šios rungtynės buvo paskutinės NBA transliuojančios televizijos legendiniam komentatoriui 80 metų Marvui Albertui. Į Krepšinio Šlovės muziejų įtrauktas niujorkietis „krepšinio balsas“ buvo net 55 metus.

Jis gyvai komentavo 8 „Super Bowls“, 9 – NBA ir 7 – „Stanley Cup“ finalus. Paskutinėse savo karjeros rungtynėse šeštadienį Atlantoje jis dirbo kartu su NBA legenda Reggie Milleriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)