Pirmąją dvikovą „Suns“ laimėjo 120:114. Trečiosios serijos rungtynės vyks ketvirtadienį jau Los Andžele.

Beveik visas rungtynes pirmavo „Suns“ krepšininkai, tačiau didžiausias skirtumas tarp komandų buvo 9 taškai trečiame kėlinyje. Svečiai iš Los Andželo nuolat kvėpavo varžovams į nugaras ir pabaigoje tikėjosi šturmu paimti aikštės šeimininkų tvirtovę.

Likus žaisti kiek daugiau nei 5 minutes iki mačo pabaigos Finikso ekipa pirmavo 93:90 ir tuomet komandos kurį laiką keitėsi netaikliais tritaškiais metimais.

Intriga išsirutuliojo paskutinę minutę, kai P. George'as pataikė 6 taškus iš eilės ir „Clippers“ išsaugojo trapų pranašumą (103:102), tačiau svečių lyderis prametė abu baudų metimus, likus žaisti 8,2 sek.

0,9 sek. laiko užteko aikštės šeimininkams rezultatui ir dvikovos nugalėtojui pakeisti. Iš už galinės aikštės linijos kamuolį Jae Crowderis pakabino virš lanko, o jį į krepšį įgrūdo 211 cm ūgio Deandre Aytonas.

Rungtynių didvyriu tapęs iš Bahamų sostinės Nasau kilęs „Suns“ vidurio puolėjas buvo vienas ir pergalės kalvių. Jo sąskaitoje 24 taškai ir 14 atkovotų kamuolių. Daugiau už jį pelnė tik Cameronas Payne'as. Jo sąskaitoje 29 taškai ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Suns“ lyderis Devinas Bookeris šįkart nebuvo itin rezultatyvus – pelnė 20 taškų. Veikiausiai to priežastis buvo incidentas trečiame kėlinyje, per kurį Patrickas Beverley galva stipriai sumušė D. Bookerio nosį.

Internete netruko atsirasti ir D. Bookerio palyginimas su kitu legendiniu „Suns“ žaidėju Steve'u Nashu, po varžovo smūgio galva 2007 metais atrodžiusiu labai panašiai.

Po pergalingo metimo netrūko incidentų aikštėje. „Clippers“ žaidėjas DeMarcusas Cousinsas eidamas pro šalį stipriai stumtelėjo „Suns“ žvaigždę D. Bookerį. Šis nepuolė atsakyti tuo pačiu, provokacijai nepasidavė ir tik klausiamai iškėlė rankas.

Suns“: Cameronas Payne'as 29, Deandre Aytonas 24, Devinas Bookeris 20, Cameronas Johnsonas ir Dario Šaričius po 11.

Clippers“: Paulas George'as 26, Reggie Jcksonas 19, Ivica Zubacas 14 (11 atk.k.), Luke'as Kennardas 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)