T. Youngas buvo pražanga sustabdytas prie tritaškio linijos ir visi trys taiklūs jo baudų metimai likus žaisti iki rungtynių pabaigos 1 min. 26 sek. leido svečiams visiškai panaikinti milžinišką 26 taškų deficitą. Galiausiai pergalę išplėšę „Hawks“ krepšininkai Filadelfijoje laimėjo antrą kartą šioje serijoje.

Jei komanda triumfuos kitoje dvikovoje Atlantoje penktadienį, „Hawks“ pirmą kartą nuo 2015 metų žengs į konferencijos finalą.

„Nenuleidžiame rankų ir kovojame iki galo, kad ir kas būtų, – kalbėjo 39 taškus pelniusi nugalėtojų žvaigždė T. Youngas. – Didžiuojuosi savo komanda. Pasitikime vieni kitais, mėgaujamės žaisdami kartu ir tai matosi aikštėje. Niekuomet nenustojame tikėti, kol neišgirstame finalinio rungtynių švilpuko“.

Filadelfijos komandos vidurio puolėjas Joelis Embiidas per pirmą kėlinį suvertė 17 taškų ir padėjo „76ers“ pirmoje dvikovos dalyje susikrauti 26 taškų persvarą. Aikštės šeimininkai ir trečio kėlinio pabaigoje dar solidžiai pirmavo 87:69.

Ketvirtame kėlinyje žaisdami prieš „76ers“ atsarginius žaidėjus Lou Williamsas, Danilo Gallinari ir T. Young inicijavo galingą spurtą ir privertė Filadelfijos komandos strategą Docą Riversą grąžinti į aikštę savo žvaigždes, kad išsaugotų pranašumą. Tačiau tai aikštės šeimininkų neišgelbėjo nuo pralaimėjimo.

76ers“: Joelis Embiidas 37 (13 atk.k.), Sethas Curry 36, Benas Simmonsas ir Furkanas Korkmazas po 8.

Hawks“: Trae Youngas 39, Johnas Collinsas 19 (11 atk.k.), Danilo Gallinari 16, Lou Williamsas 15.

Be traumuoto Kawhi Leonardo Los Andželo „Clippers“ nesubyrėjo – trečiadienį Solt Leik Sityje 119:111 (36:37, 24:28, 32:18, 27:28) įveikė Jutos „Jazz“ krepšininkus ir serijoje iki 4 pergalių pirmauja 3:2.

Kitas rungtynes komandos žais penktadienį Los Andžele.

Įtempta dvikova vyko permainingai – jei pirmoje dvikovos dalyje iniciatyvą savo rankose turėjo „Jazz“ ekipa, tai antroje ją perėmė svečiai iš Los Andželo.

Aikštės šeimininkai dėjo visas pastangas, kad atkurtų intrigą. Likus žaisti 2 min. po Donovano Mitchello dvitaškio komandas skyrė vos 4 taškai, tačiau „Jazz“ žvaigždė vėliau švaistė progas itin netaikliais tritaškiais, o „Clippers“ išsaugojo pergalę savo rankose.

„Jazz“ per pirmą rungtynių dalį pataikė 17 tritaškių. Tai – antras toks rezultatas NBA atkrintamųjų varžybų istorijoje. 2016 metais per pirmuosius du kėlinius Klivlando „Cavaliers“ pataikė 18 tritaškių.

Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 32 (9/17 tritaškiai), Donovanas Mitchellas 21, Rudy Gobertas 17 (10 atk.k.), Jordanas Clarksonas 15, Joe Inglesas ir Royce'as O'Neale'as po 12.

Clippers: Paulas George'as 37 (16 atk.k.), Marcusas Morrisas 25, Reggie Jacksonas 22, Terance'as Mannas 13, Nicolas Batumas 9.

„Clippers“ Jutoje žaidė be kelio traumą patyrusio K. Leonardo. Tai jau aštuntasis „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis, kuris šiose NBA atkrintamosiose varžybose patenka į susižeidusiųjų sąrašus. Tai – nemalonus lygos rekordas.

Los Andželo „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas dėl to kaltina NBA lygos vadovus ir dar kartą žeria kritiką, kurią ne kartą išsakė dar prieš prieš sezono pradžią.

„Žinojau, kad taip nutiks. Jie nenorėjo manęs klausytis, kai kalbėjau apie sezono starto datą. Aš tik norėjau apsaugoti žaidėjus ir pasirūpinti jų sveikata. Traumos yra per trumpos pertraukos tarp sezonų pasekmė“, – socialiniuose tinkluose rašė L. Jamesas, kuris taip pat sezono metu ne kartą buvo susižeidęs ir negalėjo padėti savo komandai.

2020-2021 metų NBA sezonas prasidėjo gruodžio 22 dieną, o dėl koronaviruso atidėtas praėjęs sezonas baigėsi tik spalio 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)