„Vanagai“ namuose 103:100 (20:28, 29:34, 31:20, 23:18) pristabdė Filadelfijos „76ers“.

Svečiai rungtynėms įpusėjus mėgavosi 18 taškų persvara, bet susidūrė su problemomis, kuomet skausmas kelyje ėmė varginti komandos lyderį Joelį Embiidą.

Pastarajam rungtynių metu rūbinėje buvo suteikiama medicininė pagalba, o grįžęs ant parketo antroje susitikimo dalyje vidurio puolėjas prametė visus metimus „iš žaidimo“.

„Visi jau viską žino, nebėra reikalo pasiaiškinti – tiesiog stengiuosi tokioje situacijoje padaryti viską, ką dar galiu“, – krimtosi „76ers“ aukštaūgis, kurį vargina dešiniojo kelio kremzlės pažeidimas.

J. Embiido galimybių ribos šįkart buvo 17 taškų (3/16 dvitaškių) ir 21 atkovotas kamuolys.

Strigo ir pagrindinis „Hawks“ vedlys Trae Youngas – tik ne lemiamu metu, o labiau pirmoje mačo pusėje.

Po pertraukos taikiklį suderinęs ir komandos draugus rezultatyviais perdavimais apdalinęs gynėjas padėjo šeimininkams pasivyti varžovus bei pataikė dvitaškį likus žaisti kiek daugiau nei minutę iki rungtynių pabaigos, po kurio „Hawks“ įgyto pranašumo iš rankų nebepaleido.

Kaip ir J. Embiidas, T. Youngas turėjo sveikatos problemų – krepšininkui skaudėjo petį. Jis pakartojo savo karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą (18), bet pataikė tik 8 iš 26 metimų „iš žaidimo“ (25 taškai).

22 taškus nugalėtojams pridėjo serbas Bogdanas Bogdanovičius.

Primename, kad kitoje Rytų konferencijos pusfinalio poroje tarp Milvokio „Bucks“ ir Bruklino „Nets“ padėtis analogiška – serijos rezultatas yra 2-2.

„Hawks“: Trae Youngas 25, Bogdanas Bogdanovičius 22, Johnas Collinsas 14 (12 atk. kam.), Clintas Capela 12 (13 atk. kam.);

„76ers“: Tobiasas Harrisas 20, Joelis Embiidas ir Sethas Curry – po 17, Benas Simmonsas 11 (12 atk. kam., 9 rez. perd.), Furkanas Korkmazas 10.

Vakaruose finalas taip pat neprasidės pernelyg anksti. Tuo rūpinasi „Clippers“, namuose 118:104 (30:13, 38:31, 26:29, 24:31) nurungę Jutos „Jazz“.

Intrigos Los Andžele buvo dar mažiau nei byloja galutinis rezultatas. Komandos žvaigždžių Kawhi Leonardo ir Paulo George'o vedami šeimininkai triuškino NBA reguliaraus sezono nugalėtojus jau pirmame kėlinyje, o didžiausias skirtumas buvo net 29 taškai.

Tyronno Lue auklėtiniai laimėjo antrą kartą iš eilės, o K. Leonardas ir P. George'as taip pat antrąsyk paeiliui abu viršijo 30 taškų ribą.

Apskritai per visas šio sezono atkrintamąsias duetas nepaliko aikštės pelnęs mažiau nei po 20 taškų ir dėl to jau susilaukę palyginimų su Los Andželo „Lakers“ legendomis Shaquille'u O'Nealu bei Kobe Bryantu.

Išskirti šįkart galima K. Leonardą – antrame kėlinyje puolėjas sukūrė efektingiausią mačo epizodą, kuomet įkrovė kamuolį į krepšį per Derricką Favorsą.


Primename, kad savo varžovų Vakarų konferencijos finale jau laukia Finikso „Suns“, 4-0 eliminavę Denverio „Nuggets“.

„Clippers“: Kawhi Leonardas ir Paulas George'as (9 atk. kam.) – po 31, Marcusas Morrisas 24, Luke'as Kennardas ir Ivica Zubacas – po 8;

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 37, Joe Inglesas 19 (5/7 trit.), Bojanas Bogdanovičius 18, Rudy Gobertas 11 (8 atk. kam.), Royce'as O'Neale'as (8 atk. kam.) ir Jordanas Clarksonas – po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)