Kaip jau tapo įprasta šioje „Nuggets“ ir „Suns“ serijoje, Finikso ekipa spurtavo trečiame kėlinyje. Įpusėjus rungtynėms komandas skyrė tik 4 taškai (59:55 pirmavo „Suns“), bet trečią kėlinį svečiai pradėjo pelnydami 5 taškus be atsako, o paskutinėmis kėlinio sekundėmis dvitaškį pataikęs Devinas Bookeris padidino svečių pranašumą iki 14 taškų (90:76).

Ketvirto kėlinio pradžioje „Suns“ krepšininkai surengė dar kelias rezultatyvias atakas ir po kroato Dario Saričiaus dvitaškio „Suns“ pirmavo 96:76. Nors vėliau šeimininkams pavyko sumažinti atsilikimą iki 13 taškų, bet patikimai komandos veiksmams vadovavęs ir kelis svarbius metimus pataikęs Chrisas Paulas pasirūpino, kad „Suns“ nepaleistų pergalės.

„Nuggets“ ekipos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir prieš rungtynes naudingiausiam NBA reguliaraus sezono žaidėjui skirtą prizą atsiėmęs serbas Nikola Jokičius. 26 metų krepšininkas per 40 min. pelnė 32 taškus (12/23 dvitaškiai, 1/6 tritaškiai, 5/9 baudų), atkovojo 20 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir blokavo vieną varžovų metimą, bet jo pastangų pergalei neužteko.


„Suns“ ekipą į pergalę vedė gynėjų tandemas: 28 taškus surinkęs Devinas Bookeris ir 27 pelnęs C. Paulas. 36 metų įžaidėjas dar pridėjo 8 rezultatyvius perdavimus, 6 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius.

Beje, per visą NBA istoriją komandos atkrintamosiose varžybose startarvusios trimis pralaimėjimais nei karto nesugebėjo laimėti serijos. Kitas rungtynes „Suns“ ir „Nuggets“ žais Denveryje, naktį iš pirmadienio į antradienį.


Tuo metu Rytų konferencijos pusfinalio trečiose rungtynėse Filadelfijos „76ers“ išvykoje 127:111 įveikė Atlantos „Hawks“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-1.

Lemiamą smūgį varžovams Filadelfijos „76ers“ taip pat sudavė po ilgosios pertraukos. Trečio kėlinio pradžioje svečiai pirmavo 65:60, tačiau tada kelių minučių atkarpą laimėjo 11:0 ir išsiveržė į priekį 76:60. Po trijų kėlinių „76ers“ pirmavo 95:75 ir nepaisant „Hawks“ krepšininkų pastangų, sumažinti atsilikimo bent iki vienženklio skaičiaus jiems nepavyko.

Nugalėtojų gretose universaliu išsiskyrė Joelis Embiidas. 27 metų vidurio puolėjas nugalėtojams pelnė 27 taškus (6/11 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 12/16 baudų metimai), atkovojo 9 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 varžovų metimus. Tobias Harris prie pergalės pridėjo 22, Benas Simmonsas – 18 taškų.

Antrą nesėkmę iš eilės patyrusiems Atlantos krepšininkams 28 taškus pelnė Trae Youngas. 23 surinko Johnas Collinsas, 19 pridėjo Bogdanas Bogdanovičius.

Ketvirtos serijos rungtynės vyks antradienį Atlantoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)