Penktose rungtynėse nuostabų individualų pasirodymą surengė ir savo komandą į pergalę atvedė 42 taškus surinkęs „Mavericks“ lyderis Luka Dončičius, o šį kartą aikštėje dominavo „Clippers“ superžvaigždė Kawhi Leonardas. 2014 ir 2019 m. naudingiausias NBA finalų krepšininkas per 42 min. pelnė 45 taškus (13/16 dvitaškiai, 5/9 tritaškiai, 4/4 baudos) ir pakartojo asmeninį NBA atkrintamųjų varžybų rezultatyvumo rekordą.


Svečiuose žaidusi „Clippers“ ekipa po dviejų kėlinių pirmavo 48:45, bet trečiojo kėlinio viduryje po Lukos Dončičiaus dvitaškio 67:60 į priekį išsiveržė „Mavericks“ krepšininkai. Nors K.Leonardas atsakė asmeniniu spurtu 11:0 ir iki trečio kėlinio pabaigos likus 2 min. 55 sek. priekyje 71:67 buvo jau „Clippers“, bet kėlinį geriau užbaigę „Mavericks“ krepšininkai prieš lemiamą rungtynių atkarpą pirmavo 77:73.

Visgi, ketvirtame kėlinyje išryškėjo Los Andželo ekipos pranašumas. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 2 min. 20 sek. K. Leonardas taikliu tolimu metimu padidino svečių pranašumą iki 7 taškų (95:88) ir nors per likusį laiką L. Dončičius pelnė 9 taškus, tačiau „Clipperrs“ krepšininkai į jo taiklius metimus atsakė savo rezultatyviomis atakomis ir trečią` kartą šioje serijoje triumfavo „Mavericks“ namų arenoje.

Įdomu, kad „Clippers“ gretose be K. Leonardo solidesniu indėliu pasižymėjo tik du krepšininkai: 25 taškus surinkęs Reggie Jacksonas ir 20 taškų pelnęs Paulas George'as. Visi likę krepšininkai iš viso įmetė tik 14 taškų.


Dalaso „Mavericks“ gretose ir vėl rezultatyviausias buvo L. Dončičius. 22 metų Slovėnijos krepšinio talentas šiose rungtynėse pelnė 29 taškus, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 8 kamuolius ir 4 kartus privertė varžovus suklysti. Vis dėlto, L. Dončičiaus pastangų nukalti lemiamą „Mavericks“ pergalę ir eleminuoti iš NBA atkrintamųjų varžybų šios poros favoritais laikytus „Clippers“ krepšininkus neužteko.

Paskutinės šiose serijos rungtynės vyks pirmadienį Los Andžele. Beje, šioje serijoje nei viena komanda dar nelaimėjo rungtynių savo arenoje.


„Clippers“: Kawhi Leonardas 45, Reggie Jacksonas 25, Paulas George'as 20 (13 atk.kam., 6 rez. perd.).

„Mavericks“: Luka Dončičius 29, Timas Hardaway'us Jr. 23, Bobanas Marjanovičius 12 (9 atk .kam.), Dorianas Finney-Smithas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)