Pirmoje dvikovos dalyje vyko atkakli ir permaininga kova, pirmaujanti komanda keitėsi 11 kartų. Tačiau nuo antrojo kėlinio pabaigos iniciatyvą į savo rankas tvirtai perėmė Vakarų konferencijos nugalėtoja „Jazz“ komanda.

Aikštės šeimininkai stengėsi neleisti varžovams pernelyg toli nutolti, kad išsaugotų intrigą, vis dėlto po trijų kėlinių skirtumas išaugo iki didžiausio šioje dvikovoje 13 taškų – 87:100.

Ne kartą šį sezoną dviženklius skirtumus sėkmingai tirpdę „grizliai“ ir šįkart pademonstravo kovotojų charakterį – po spurto 9:0 (99:102) vėl ėmė kvėpuoti svečiams į nugaras.

Paskutiniame kėlinyje Memfio komanda atrado kitą lyderį De'Anthony Meltoną, kuris per 8 minutes surinko 15 taškų ir varė į neviltį varžovus taikliais tolimais metimais.

Po minutės pertraukėlės Mike'as Conley ir Bojanas Bogdanovičius smeigė po tritaškį ir „Jazz“ likus žaisti minutę iki dvikovos pabaigos susigrąžino dviženklę persvarą (106:116). Per likusį laiką „Grizzlies“ stebuklo nesukūrė ir patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės šioje serijoje.

J. Valančiūnas Memfio ekipai per 35 min. pelnė 14 taškų (6/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 12 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, blokavo metimą, dukart suklydo ir dukart prasižengė.

„Nėra dėl ko labai liūdėti, kai duodame kietą kovą žaisdami prieš geriausią NBA komandą, – kalbėjo Memfio ekipos strategas T. Jenkinsas. – Tiesiog „Jazz“ turėjo parengę atsaką viskam, o mes atidavėme visas jėgas aikštėje“. Priminsime, kad „Grizzlies“ yra jauniausia iš visų šio sezono atkrintamųjų varžybų komandų.

Jonas Valančiūnas prieš Jutos "Jazz"

Grizzlies“: Ja Morantas 23 (12 rez.p.), Jarenas Jacksonas Jr. ir Dillonas Brooksas po 21, De'Anthony Meltonas 15, Jonas Valnčiūnas 14 (12 atk.k.).

Jazz“: Donovanas Mitchellas 30, Jordanas Clarksonas 24, Rudy Gobertas 17, Bojanas Bogdanovičius 13, Mike'as Conley 11.

Kitas serijos rungtynes, kurios Memfio ekipai gali būti ir paskutinės šį sezoną, komandos žais trečiadienį Solt Leik Sityje.

Kitose pirmadienio rungtynėse Vašingtono „Wizards“ namie 122:114 (28:31, 32:30, 32:19, 30:34) įveikė Filadelfijos „76ers“ ir sušvelnino serijos rezultatą 1-3.

Šioje dvikovoje įvyko juokingas incidentas – teko stabdyti rungtynes dėl į aikštę išbėgusio sirgaliaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)