226 cm ūgio krepšininką penktadienio vakarą kelkraštyje pastebėjo Jutos policija. Dviračiu važiavęs Eatonas buvo nugabentas į vietos ligoninę, kurioje jo gyvybė užgeso dėl patirtų sužeidimų. Apie buvusio žaidėjo mirtį oficialiai pranešė ir „Jazz“ organizacija.

Visus vienuolika NBA lygoje praleistų sezonų Jutos komandai atstovavęs aukštaūgis per savo karjerą dukart buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku bei keturis kartus pirmavo pirmenybėse pagal blokuotų metimų vidurkį.

1984-85 metų sezone Eatonas blokavo net po 5,6 metimo per rungtynes. Šis krepšininko pasiekimas tapo absoliučiu NBA rekordu, kurio pagerinti niekas nesugebėjo iki pat šių dienų.

Tik 26-erių metų žaisti NBA lygoje pradėjęs aukštaūgis iki tol pragyvenimui vertėsi kaip automobilių mechanikas. Baigęs karjerą žaidėjas aktyviai dalyvavo „Jazz“ klubo socialinėje veikloje, skaitydavo motyvacines kalbas, lankydavosi jaunimo krepšinio stovyklose.

Per visą savo karjerą Jutos komandai Eatonas pelnė 5216 taškų, atkovojo 6939 kamuolius ir blokavo net 3064 metimus. Daugiau blokų per visą NBA istoriją užfiksavo tik trys krepšininkai – Kareemas Abdul-Jabbaras (3189), Dikembe Mutombo (3289) ir Hakeemas Olajuwonas (3830).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)