Stepheno Curry ir jį jau dabar rinkti naudingiausiu NBA sezono krepšininku raginusio LeBrono Jameso susidūrimas ant parketo buvo nenuspėjamas.

„Golden State Warriors“ geriau pradėjo susitikimą ir tris kėlinius laikė iniciatyvą savo rankose, o didžiausia svečių persvara siekė 13 taškų.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Lakers“ pirmą kartą išsiveržė į priekį. Blankiai dvikovą pradėjęs Anthony Davisas darbavosi po krepšiu ir toliau nuo jo, bet pirmaujanti komanda keitėsi dar kelis kartus.

Galiausiai Los Andželo klubo atsarginiam gynėjui Alexui Caruso kelis kartus pavyko sustabdyti S. Curry, o Draymondas Greenas dukart pažeidė taisykles statydamas užtvaras.

Vis dėlto „Lakers“ prireikė fantastiško L. Jameso metimo, kad išplėštų pergalę. Prasidėjus paskutinei minutei komandos žvaigždė baigiantis atakai skirtam laikui gavo kamuolį ties trijų taškų linija ir atšokdamas nuo jos per S. Curry rankas šveitė į krepšį – 103:100.

Neįtikėtinas tritaškis palaužė GSW, nors per likusį laiką Jordanas Poole'as turėjo gerą galimybę atsakyti tuo pačiu. O pats paskutinis mėginimas, kuriam svečiai turėjo 2 sek., po minutės pertraukėlės baigėsi S. Curry klaida.

Tik gegužės viduryje traumą išsigydęs L. Jamesas nepasižymėjo taiklumu (5/13 dvitaškių, 2/4 tritaškių), bet vis tiek surinko trigubą dublį: 22 taškai, 11 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų.

A. Daviso sąskaitoje – 25 taškai ir 12 sugriebtų atšokusių kamuolių. Svarų indėlį ne tik gynyboje įnešė ir A. Caruso, pelnęs 14 taškų.

Steve'o Kerro auklėtiniams nepakako 37 S. Curry taškų (6/9 tritaškių).

Reguliariajame sezone septintą vietą užėmę „Lakers“ atkrintamąsias varžybas pradės serija su Finikso „Suns“.

Laipteliu žemiau finišavę GSW dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku surems ietis su Jono Valančiūno vedamu Memfio „Grizzlies“.

Paskutinį kartą šios komandos buvo susitikos praėjusį sekmadienį, ir tuomet svarbią pergalę iškovojo S. Curry su kompanija (113:101).

Poros nugalėtojai toliau galynėsis su stipriausia NBA reguliaraus sezono komanda Jutos „Jazz“.

„Lakers“: Anthony Davisas 25, LeBronas Jamesas 22, Alexas Caruso 14, Dennisas Schroderis 12, Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 10;

„Golden State Warriors“: Stephenas Curry 37 (7 atk. kam., 6 kl.), Andrew Wigginsas 21, Kentas Bazemore'as (5 per. kam.) ir Jordanas Poole'as – po 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)