Pergalę iškovojusi Indianos komanda naktį iš ketvirtadienio į penktadienį susitiks Vašingtono „Wizards“ krepšininkais, kurie šianakt 100:118 nusileido Bostono „Celtics“ ekipai.

Jei „Pacers“ sugebės triumfuoti ir šiame susitikime, jie stos į pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo seriją iki keturių pergalių su reguliariojo sezono Rytų konferencijos nugalėtojais Filadelfijos „76ers“.

Prieš mūšį su „Hornets“ šeimininkų komanda sužinojo, jog komandai nepadės dėl covid-19 prevencijos protokolo taisyklių iškritęs Carisas LeVertas. Atakuojantis gynėjas komandai nepadės ir žūtbūtinėse antrosiose rungtynėse.

Susitikimą vangokai pradėjęs Domantas Sabonis sužaidus pusantros minutės švystelėjo tritaškį, po kurio kamuolys nelietė lanko, tačiau tai buvo vienintelis „Pacers“ netaiklus tolimas metimas per pirmąsias penkias rungtynių minutes.

Su itin agresyvia energija rugntynes pradėję lietuvio komandos draugai pataikė visus 6 pirmuosius mestus tritaškius, keturis kurių realizavo krašto Dougas McDermottas. Nesulaikomai žaidęs krašto puolėjas vien pirmame kėlinuke spėjo surinkti 16 taškų.

Varžovams gniuždantį smūgį jau pirmame kėlinuke sudavę „Pacers“ iki jo pabaigos spėjo susikrauti 16 taškų pranašumą. Svečių nuotaiką kiek pakėlė iš itin tolimos distancijos pataikytas Devonte' Grahamo tritaškis, tačiau tai buvo vienintelis iš vienuolikos tolimų metimų, kuriuos pirmoje rungtynių pusėje pataikė „Hornets“ gynėjų Grahamo, Terry Rozier ir LaMelo Ballo tercetas.


Jau pačioje antrojo kėlinuko pradžioje šeimininkų pranašumas viršijo 20 taškų ribą, o iki vienženklio skirtumo varžovų persvaros „Hornets“ sumažinti taip ir nebesugebėjo. Per pirmus du ketvirčius vieninteliu savęs puolime neradusiu Indianos krepšininku tapo Sabonis, realizavęs tik 1 iš 8 metimų iš žaidimo.

Savo šlovės akimirkos aukštaūgis sulaukė trečiame kėlinuke. 6 iš 7 metimų jame realizavęs Domantas svariai padėjo komandai prieš lemiamą ketvirtį susikrauti abejonių nepaliekančią 30 taškų persvarą.

Kevirtame kėlinuke aikštėje nebepasirodęs Sabas per 33 sužaistas minutes surinko 14 taškų (7/13 dvit., 0/2 trit.), 21 atkovotą kamuolį, 9 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį, bloką ir 5 klaidas. Blokuotu metimu lietuvis apdovanojo tuometiniame Prienų-Birštono „Vytauto“ klube profesionalo karjerą pradėjusį „Hornets“ naujoką LaMelo Ballą.

Domanas Sabonis prieš Šarlotės "Hornets"

Indianos klubas atėjus svarbiausioms sezono kovoms sulaukė vieno pagrindinių savo lyderių Malcolmo Brogdono sugrįžimo. Iki šios nakties rungtynių su Šarlotės klubu gynėjas dėl traumos buvo praleidęs dešimt pastrarųjų „Pacers“ žaistų susitikimų.

„Pacers“: Oshae Brissettas 23 (7/8 dvit., 3/6 trit.), Dougas McDermottas 21, T.J. McConnellas 17 (8/11 dvit., 4 per. kam.), Malcolmas Brogdonas 16 (3/5 dvit., 3/5 trit., 8 rez. perd.), Domantas Sabonis (21 atk. kam., 9 rez. perd.), Goga Bitadzė (10 atk. kam., 3 blk.) ir Kelanas Martinas po 14, Justinas Holiday 12 taškų.

„Hornets“: Milesas Bridgesas 23 (8 atk. kam.), Cody Zelleris 17 (7/7 dvit.), Terry Rozier 16 (0/9 trit., 8 atk. kam., 6 rez. perd.), LaMelo Ballas 13 (2/8 dvit., 2/6 trit., 4/6 baud., 4 rez. perd., 4 kl.), Malikas Monkas 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)