Jau aišku, kad sulig šiuo savaitgaliu čempionatas nesibaigs dviem klubams, kurių lyderiai lietuviai – tai Indianos „Pacers“ (33/38) su Domantu Saboniu ir Memfio „Grizzlies“ (38/33) su Jonu Valančiūnu.

Tuo metu Detroito „Pistons“ su Deividu Sirvydžiu ir Orlando „Magic“ su Ignu Brazdeikiu laukia ankstyvos vasaros atostogos.

Tiesa, sezono viršvalandžiai gali pernelyg neišsitęsti ir Domui su Jonu, kadangi tiek „Ristūnai“, tiek „Grizliai“ kol kas nėra tikri dėl vietos atkrintamosiose varžybose ir ilgose jų serijose: Indianos ir Memfio ekipų iš pradžių laukia kova įkrintamosiose, t. y. vadinamajame „Play in“ turnyre, kurio metu dėl dviejų laisvų vakansijų savo konferencijose tarpusavyje grumsis 7-10 vietas Rytuose ir Vakaruose užimančios komandos. Būtent tokios ir yra „Pacers“ bei „Grizzlies“.

Jei Tenesio valstijos atstovai dar gali pagerinti savo startines pozicijas (iš devintos pakilti į aštuntąją) ir tuo pačiu šansus prieš įkrintamąsias, tai indianapoliečiai jau yra įstrigę ant devintojo arba dešimtojo laiptelio.

Ką tai reiškia? Kad „Pacers“ net ir pergalės paskutiniame mače su Torono „Raptors“ atveju, tam, kad įšoktų į Rytų atkrintamąsias, „Play in“ turnyre turės pasiekti dvi pergales iš dviejų – prieš šio vakaro Vašingtono „Wizards“ ir Šarlotės „Hornets“ dvikovos pralaimėtojus bei Bostono „Celtics“ akistatos su „Wizards“-„Hornets“ susitikimo nugalėtojais pralaimėtojus.

Savo ruožtu „Grizliams“ tam, kad iškoptų į didįjį Vakarų aštuonetą, „Play in“ turnyre gali užtekti ir vienos pergalės. Tačiau norint susikurti tokią privilegiją Memfio krepšininkai sekmadienį privalo įveikti San Fransisko „Golden State Warriors“ kariauną, su kuria žygiuoja koja kojon ir šiuo metu dalinasi 8-9 vietas.

Sėkmės atveju, tenesiečiams įkrintamosiose pakaktų pergalės prieš septintą konferencijos klubą – Los Andželo „Lakers“ arba Portlando „Trail Blazers“, o net ir suklupus šiame mūšyje, atsigriebti būtų galima per kautynes su „Warriors“ ir San Antonijaus „Spurs“ poros pralaimėtojais.

Tačiau jei sekmadienį patirs nesėkmę prieš „Karius“, tada „Grizliai“ atsidurs tokioje pačioje padėtyje kaip ir „Ritūnai“, t. y. jiems reikės dviejų pergalių iš eilės – iš pradžių prieš „Spurs“, o tuomet prieš „Lakers“/„Blazers“ ir „Warriors“ susidūrimo pralaimėtojus.

Beje, „Play in“ kapotynės prasidės jau po poros dienų.

Lietuviams aktualių sekmadienio rungtynių tvarkaraštis (Lietuvos laiku):

Toronto „Raptors“ – Indianos „Pacers“ 20 val.

Vašingtono „Wizards“ – Šarlotės „Hornets“ 20 val.

„Golden State Warriors“ – Memfio „Grizzlies“ 22 val. 30 min.

Filadelfijos „76-ers“ – Orlando „Magic“ 2 val. nakties

Detroito „Pistons“ – Majamio „Heat“ 3 val. nakties

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)