Paskutinę vietą Rytų konferencijoje užimanti „Pistons“ komanda šioms rungtynėms registravo tik aštuonis krepšininkus. Ant atsarginių žaidėjų suolelio dvikovą su „Nuggets“ pradėjęs Sirvydis aikštėje pasirodė sužaidus 7 min. ir 40 sek. Pirmasis jo tolimas metimas skriejo pro šalį, bet 20-metis krepšininkas nenuleido rankų ir pirmą kėlinuką užbaigė pataikydamas du tritaškius.

Antrame kėlinyje įsismaginęs lietuvis nemažino apsukų ir pridėjęs po du tritaškius ir dvitaškius metimus. Antro kėlinio puošmena tapo Sirvydžio ir „Nuggets“ komandos naujoko Markuso Howardo dvikova. Abu krepšininkai per pirmus du kėlinius įmetė po 16 taškų ir pagerino rezultatyvumo rekordus.

Įpusėjus rungtynėms „Nuggets“ pirmavo 57:53, bet po pertraukos svečiai iš Denverio gan greitai susikrovė solidesnį pranašumą. Prie to prisidėjo ir D. Sirvydžio trauma. Trečio kėlinio pabaigoje lietuvis susižeidė koją ir buvo privertas palikti aikštelę. Likę septyniese „Pistons“ krepšininkai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams. „Pirmoje rungtynių dalyje Sirvydis savo tolimais metimais išlaikė mus žaidime. Mes planavome ir antroje dalyje žaisti per jį, tačiau trauma sujaukė visus mūsų planus“, – po rungtynių konstatavo „Pistons“ žaidėjas Tyleris Cookas.

D. Sirvydis priešpaskutinėse NBA reguliaraus sezono rungtynėse žaidė 19 minučių, pelnė 16 taškų (2/4 dvit., 4/7 trit.), atkovojo 1 kamuolį ir kartą suklydo. 20-metis lietuvis šiose rungtynėse pagerino ne tik asmeninį rezultatyvumo rekordą, bet ir išmetė (bei pataikė) daugiausiai tolimų metimų. Iš viso šį sezoną NBA lygoje Sirvydis sužaidė 19 rungtynių, įmetė 25 taškus (vid. 1,3 tšk. per rungtynes) ir atkovojo 28 kamuolius (vid. 1,5 atk. kam.).

Rezultatyviau už D. Sirvydį „Pistons“ gretose žaidė tik 18 taškų surinkęs Hamidou Diallo, 17 pridėjo T. Cookas. „Nuggets“ ekipoje eiliniu, 16-uoju šį sezoną trigubu dubliu pasižymėjo vidurio puolėjas Nikola Jokičius. 26 metų serbas vos per 26 aikštėje praleistas minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. 20 taškų surinko ir „Nuggets“ naujokas M. Howardas.

„Pistons“: Hamidou Diallo (12 atk. kam.) 18, Tyleris Cookas 17, D. Sirvydis 16, Saddiq Bey 14, Jahlilas Okaforas 13.
„Nuggets“: Markus Howardas ir Nikola Jokičius po 20, Monte Morrisas 15, Vlatko Cancaras 11.

D. Sirvydis ir „Pistons“ sezoną užbaigs gegužės 17 d., kai savo aikštėje priims Majamio „Heat“ ekipą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)