Svečiai iš Indianapolio iškovojo pergalę 111:102 (27:28, 26:32, 26:17, 32:25), o jų aukštaūgis iš Lietuvos karaliavo po abejais krepšiais.

4 varžovų metimus blokavęs D. Sabonis pakartojo karjeros NBA rekordą, pirmąsyk fiksuotą praėjusį vasarį. Be to, 25-erių krepšininkas atkovojo net 20 (16 – gynyboje) ir perėmė 2 kamuolius.

Puolime lietuvis per 39 min. pasižymėjo 21 tašku (7/12 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 4/6 baudų) ir 9 rezultatyviais perdavimais, o suklydo 2 kartus.

Likus žaisti 6 min. iki finalinės sirenos būtent jo dvitaškis išvedė į priekį „Pacers“ (93:91). Nate'o Bjorkgreno auklėtiniai spurtavo 9:1 ir atgal nebesigręžiojo.

Pergalė pakėlė „Pacers“ į devintą vietą Rytų konferencijoje, mat laipteliu žemiau nustumti Vašingtono „Wizards“ (32/37) tą pačią naktį dramatiškai 124:125 suklupo prieš Atlantos „Hawks“.

Norint finišuoti geriausių dešimtuke ir taip užsitikrinti galimybę žaisti papildomas rungtynes dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas, „Pacers“ bereikia laimėti du iš likusių keturių reguliaraus sezono mačų.

„Ką tik matėme, kad „Wizards“ pralaimėjo, bet viskas dabar priklauso nuo mūsų. Norime užimti kuo geresnę poziciją. O svarbiausia to siekiant – toliau dalintis kamuolių“, – pažymėjo D. Sabonis.

Šįkart Indianos ekipa juo tikrai pasidalino: rezultatyviausias komandoje buvo atsarginis Kelanas Martinas, sužaidęs geriausias karjeros rungtynes ir pelnęs 25 taškus. 20 pridėjo Carisas LeVertas, taip pat atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

„Pacers“ toliau vertėsi be traumuotų Malcolmo Brogdono, T.J. Warreno, Myleso Turnerio, Jeremy Lambo ir JaKarro Sampsono.

Tačiau viltis iškopti į atkrintamąsias varžybas praradusių oponentų nuostoliai buvo dar didesni – „Cavaliers“ trūko net devynių žaidėjų, įskaitant starto penketo atstovus Keviną Love'ą ir Dariusą Garlandą.

„Cavaliers“: Collinas Sextonas 25 (8 rez. perd.), Isaacas Okoro 22 (10 atk. kam.), Deanas Wade'as 19 (12 atk. kam.), Jarrettas Allenas 12;

„Pacers“: Kelanas Martinas 25, Domantas Sabonis 21, Carisas LeVertas 20 (10 rez. perd.), Dougas McDermottas 13, Justinas Holiday 11.

Domanto Sabonio statistika

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)