L. Dončičius antrąją techninę pražangą ir automatiškai palikti aikštę privalėjo sužaidus vos 2 min. po didžiosios pertraukos. Teisėjai užfiksavo „agresyvų smūgį į paslėpsnių zoną“ – taip savo sprendimą pagrindė vyriausiasis arbitras Davidas Guthrie. Incidentas tarp dviejų žaidėjų įvyko grumiantis dėl vietos po krepšiu.

„Žinojau, kad trenkiau jam, bet tikrai nežinojau, kur pataikiau, kol nepažiūrėjau vaizdo įrašo pakartojimo, – kalbėjo L. Dončičius. – Tai tikrai nebuvo specialiai. Taip dažnai nutinka per rungtynes. Ten tiesiog buvo du žaidėjai, kovojantys dėl atšokusio kamuolio“.

Incidentą išprovokavęs C. Sextonas kalbėjo, kad nesijautė blogai: „Kai kažkas mėgina tave pastumti aikštėje, paprastai atsakai tuo pačiu. Taigi, viskas gerai“.

Slovėnas šį sezoną jau surinko 15 techninių pražangų. Priminsime, kad Luka Dončičius iš aikštės buvo išvarytas ir prieš savaitę, o tuomet jo atstovaujama „Mavericks“ pralaimėjo Sakramento „Kings“ ekipai – 99:111. Tuomet slovėnas kalbėjo, kad daugiau emocijoms nepasiduos ir iš aikštės ateityje nebus išvarytas. Panašu, kad duoto pažado žvaigždei nepavyko ištesėti.

Į „Mavericks“ žvaigždės išvarymą iš aikštės Dalaso ekipa atsakė spurtu 30:13 ir nugalėjo klausimas šioje dvikovoje jau buvo išspręstas.

L. Dončičius rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 15 taškų. Nugalėtojams 25 taškus pelnė Timas Hardaway Jr., 20 – Joshas Richardsonas.

Dalaso komanda Vakarų konferencijoje užima 5-ą vietą ir viena pergale lenkia Portlando „Trail Blazers“.

10-ą pralaimėjimą iš eilės patyrusioje „Cavaliers“ komandoje rezultatyviausias buvo C. Sextonas su 24 taškais. Mfiondu Kabengele pridėjo 14, Kevinas Love'as – 8 taškus ir 11 atkovotų kamuolių.

Į didįjį krepšinį sugrįžęs brazilas Andersonas Varejao pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolo aikštės šeimininkams per 16 min. pelnė 5 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

Dalaso komandoje dėl traumų negalėjo žaisti Kristapas Porzingis ir Maxi Kleberis.

Kitas rungtynes „Mavericks“ žais antradienį Memfyje su Jono Valančiūno atstovaujamais „Grizzlies“, o „Cavaliers“ pirmadienį savo aikštėje priims Indianos „Pacers“ su Domantu Saboniu.

Kitos sekmadienio rungtynės

Šarlotės „Hornets“ – Naujojo Orleano „Pelicans“ 110:112

Orlando „Magic“ – Minesotos „Timberwoles“ 96:128

„Magic“ atstovas Ignas Brazdeikis per 35 minutes pelnė 16 taškų (6/8 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, triskart suklydo ir 5 kartus prasižengė.

Detroito „Pistons“ – Čikagos „Bulls“ 96:108

„Pistons“ atstovaujantis Deividas Sirvydis per 22 minutes taškų nepelnė (0/1 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 0/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius, perėmė kamuolį ir kartą suklydo.

Los Andželo „Lakers“ – Finikso „Suns“ 123:110

Sakramento „Kings“ – Oklahomos „Thunder“ 126:98

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)