Gegužės 2 dieną trumpalaikę 10 dienų sutartį su „Magic“ sudaręs lietuvių kilmės krepšininkas rungtynėse su „Hornets“ per 24 minutes pelnė 8 taškus (2 iš 9 dvitaškių, 1 iš 2 tritaškio ir 1 iš 2 baudų), po krepšiais atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus suklydo.

Neseniai Lietuvos pilietybęs atgavęs 22 metų I. Brazdeikis pagerino savo atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų rekordus, taip pat jis pirmą kartą NBA rungtynėse atliko net 11 metimų. 2019 m. NBA lygoje su Niujorko „Knicks“ ekipa debiutavęs I.Brazdeikis per du sezonus pajėgiausiose planetos krepšinio pirmenybėse sužaidė tik 17 rungtynių. Vis tik, praėjusį sekmadienį papildęs „Magic“ gretas jis įrodinėja, kad yra vertas vietos NBA pasaulyje.

Pirmose rungtynėse su Detroito „Pistons“ Brazdeikis pelnė 14 taškų ir atkovojo 3 kamuolius, antrose su Bostono „Celtics“ surinko 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Iš viso per trejas paskutines rungtynes jis vidutiniškai renka po 9,7 taško, atkovoja po 4,7 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Rytų konferencijoje 13 vietą užimanti Orlando komanda rungtynėse su „Hornets“ pirmavo beveik tris kėlinius, tačiau galiausiai LaMello Ballas užvedė namuose žaidusių „Širšių“ mašiną ir ketvirtame kėlinyje šeimininkai įrodė savo pranašumą.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 28 taškus surinkęs Terry Rozieras, L. Ballas pridėjo 27 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus. 23 taškus pelnė 4 iš 6 tolimų metimų pataikęs P.J.Washingtonas. Antrą kartą iš eilės ir 7 per paskutines 10 rungtynių pralaimėjimą patyrusios „Magic“ gretose pasižymėjo 26 taškus surinkęs Dwayne'as Bayconas, 22 pridėjo Cole'as Anthony.

8 vietą Rytų konferencijoje užimanti „Hornets“ ekipa galėjo užsitikrinti vietą atkrintamųjų NBA varžybų „play in“ etape, tačiau jai dar teks palūkėti. Tuo pasirūpino Artūro Karnišovo vadovaujama Čikagos „Bulls“ (28/39) komanda, savo aikštėje 121:99 sutriuškinusi Bostono „Celtics“ (35/32). Desperatiškai dėl 10-osios vietos konferencijoje kovojančių „Bulių“ ekipoje trigubu dubliu sužibėjo vidurio puolėjas Nicola Vučevičius. Sezono viduryje iš „Magic“ į „Bulls“ perėjęs jJuodkalnietis pelnė 18 taškų, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Rezultatyviau žaidė tik po 25 taškus įmetę Zachas LaVine'as ir Coby White'as. Bostono komandai 33 taškus įmetė įžaidėjas Kemba Walkeris.

Iki NBA reguliaraus sezono pabaigos likus žaisti 5 rungtynes „Bulls“ trimis pergalėmis atsilieka nuo Vašingtono „Wizards“ (31/36) ir Indianos „Pacers“ (31/35).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)