R. Westbrookas įėjo į istoriją sužaidęs trečias rungtynes karjeroje, kur trigubą dublį papuošė daugiau nei 20 atkovotų kamuolių ir daugiau nei 20 rezultatyvių perdavimų. Šįkart NBA žvaigždė per 39 min. pelnė 14 taškų, atkovojo 21 kamuolį ir atliko 24 rezultatyvius perdavimus.

Jis pagerino savo asmeninį atkovotų kamuolių rekordą ir pakartojo rezultatyvių perdavimų rekordą.

NBA lygoje šį sezoną jis pirmauja surinkęs jau 32-ą trigubą dublį, o iš viso karjeroje jo sąskaitoje yra jau 178 trigubi dubliai. Iki NBA rekordo savininko Oscaro Robertsono pasiekimo jam trūksta 3 trigubų dublių. Vašingtono ekipai šį reguliarųjį sezoną liko sužaisti 7 rungtynes.

„Jis neįtikėtinas, atrodo, lyg kartais būtų iš kitos planetos, – apie auklėtinį kalbėjo ilgametis jo treneris Scottas Brooksas. – Įžaidėjai paprastai nedaro tai, ką daro jis. Jie paprasčiausiai tam nesutverti“.

Treneris neabejoja, kad R. Westbrookas yra antras geriausias įžaidėjas NBA istorijoje po Magico Johnsono, kuris per savo karjerą surinko 138 trigubus dublius.

Pats dvikovos herojus nenorėjo kalbėti apie savo vietą NBA istorijoje, tačiau džiaugėsi „Wizards“ žaidimu – komanda laimėjo 13 iš paskutinių 16 rungtynių.

„Asmeniškai jaučiuosi, tarsi šiuo metu būčiau geriausias žaidimo kūrėjas lygoje“, – sakė R. Westbrookas, pirmaujantis lygoje pagal rezultatyvius perdavimus. Jų įžaidėjas vidutiniškai per rungtynes atlieka 11.

„Pacers“ ekipai nepadėjo ir tai, kad sužaidė rezultatyviausias rungtynes šį sezoną. Vašingtono komanda baigiantis antrajam kėliniui spurtavo 20:8 ir įpusėjus dvikovai pirmavo 82:66. Apie galimą intrigos atkūrimą vėliau svečiai jau net negalvojo.

Domantas Sabonis prieš "Wizards". Statistika

„Pacers“ rezultatyviausiai žaidė Carisas LeVertas, pelnęs 33 taškus. D. Sabonis surinko įspūdingą dvigubą dublį, o iki trigubo dublio jam pritrūko 1 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvis per 43 min. pelnė 32 taškus (13/19 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 19 kamuolių, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, 6 kartus suklydo.

D. Sabonis stebėjosi R. Westbrooku, su kuriuo jam teko kartu žaisti 2016-2017 metų sezone: „Jis patiria tiek spaudimo dėl savo žaidimo, bet jis vis tiek išeina į aikštę ir padaro tai, ką turi padaryti“.

30 pergalių iškovojusi ir 35 pralaimėjimus patyrusi „Wizards“ Rytų konferencijoje lipa „Pacers“ ekipai ant kulnų – rikiuojasi 10-oje vietoje, o laipteliu aukščiau stovinti „Pacers“ atitinkamai surinko 30 pergalių ir 34 pralaimėjimus.

Komandos dar kartą susigrums šeštadienį Indianoje, o artimiausias rungtynes „Pacers“ žais trečiadienį namie su Sakramento „Kings“.

Wizards“: Russellas Westbrookas 14 (21 atk.k., 24 rez.p.), Rui Hachimura 27, Bradley Bealas 26, Danielis Gaffordas 15.

Pacers“: Carisas LeVertas 33, Domantas Sabonis 32 (19 atk.k.), T.J. McConnellas, Justinas Holidau ir Aaronas Holiday po 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)