Tarsi ant sparnų žaidęs D. Sabonis aikštėje darė viską – rinkosi kamuolius po krepšiais, dalino komandos draugams rezultatyvius perdavimus ir pats taikliai atakavo iš įvairių distancijų. Po dviejų kėlinių jo sąskaitoje jau buvo 22 taškai, 11 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Anot NBA lygos, D. Sabonis yra vos trečias krepšininas, po Nikola Jokičiaus ir Russello Westbrooko, kuriam pavyko dar iki ilgosios pertraukos surinkti trigubą dublį. Iš viso per 29 minutes lietuvis pelnė 26 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

7-ą trigubą dublį šį sezoną surinkęs Domantas solidžiai prisidėjo prie puikios „Pacers“ pergalės ir rezultatyviausių komandos rungtynių NBa lygoje. Įpusėjus rungtynėms Indianos ekipo pirmavo 82:46, po trijų kėlinių – 126:70. Beje, likus žaisti 4 min. 12 sek. „Pacers“ persvara siekė 67 taškus ir atrodė, kad Indianos krepšininkai nusiteikę pagerinti ne tik komandos rezultatyvumo, bet ir didžiausios pergalės NBA istorijoje rekordą. 1991 m. Klivlando „Cavaliers“ 68 taškų skirtumu įveikė Majamio „Heat“ ekipą, tačiau „Thunder“ krepšininkai rungtynių pabaigoje susiėmė ir išvengė dar didesnė gėdos.

Visgi, 152 taškus pelnę „Pacers“ pagerino komandos visų laikų rezultatyvumo rekordą. Iki tol daugiausiai - 150 taškų „Pacers“ buvo pelniusi 1982 metais Denveryje. Po rungtynių Sabonis teigė, kad nieko panašaus, bent jau profesionaliame krepšinyje, jam iki šiol neteko patirti. „Mes tiesiog žaidėme krepšinį, smaginomės ir nekreipėme dėmesio į rezultatą. Tiesiog laikėmės žaidimo plano, stengėmės žaisti agresyviai ir mums viskas klojosi kaip iš pypkės“, – pastebėjo D. Sabonis.

Lietuvis šiose rungtynėse pakartojo asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą, be to, realizavo 10 iš 13 metimų (8/10 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 4/6 baudos). „Bene labiausiai save nustebinau, kai pirmo kėlinio pabaigoje supratau, kad nejaučiu jokio nuovargio. Galvojau, kad sugrįžus po ilgokos pertraukos bus nelengva, bet komandos treneriai ir medikai padarė puikų darbą, tad grįžau dar stipresnis“, – konstatavo „Pacers“ vidurio puolėjas.

Vis dar be pagrindinio įžaidėjo Malcolmo Brogdono ir vidurio puolėjo Myleso Turnerio žaidusioje „Pacers“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 31 tašką surinkęs ir karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs Dougas McDermottas, 25 pridėjo Caris LeVertas. 19 iš paskutinių 21 rugtynių pralaimėjusios „Thunder“ komando gretose 16 taškų surinko Mosesas Brownas.

„Thunder“: Mosesas Brownas 16, Sviatoslavas Mychailiukas ir Tony Bradley po 13, Dariusas Bazley 10.
„Pacers“: Dougas McDermottas 31, Domantas Sabonis 26, Carisas LeVertas 25, Oshae Brissettas 16, Aaronas Holiday 12, Edmondas Sumneras 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)