Dėl geresnės pozicijos Vakarų konferencijoje ir patekimo į NBA atkrintamąsias varžybsa kovojanti „Grizzlies“ ekipa pirmoje rungtynių dalyje dominavo aikštėje ir trečio kėlinio viduryje, po Jono Valančiūno dvitaškio metimo pirmavo 77:57. Tačiau priešpaskutinę – 14 vietą Rytų konferencijoje užimantys „Magic“ krepšininkai nenuleido rankų ir kovėsi iki galo.

Ketvirto kėlinio pabaigoje „Magic“ vidurio puolėjas Moritzas Wagneris tritaškiu metimu rezultatą išlygino (109:109). Likus žaisti 7 sek. Memfio ekipos žaidėjas Dillonas Brooksas metimu iš vidutinės distancijos dar kartą išvedė savo komandą į priekį, tačiau paskutinis žodis prikausė šeimininkams. Iniciatyvos ėmėsi „Magic“ įžaidėjas C. Anthony. 20-metis krepšininkas per Kyle'o Andersono rankas pataikė tritaškį metimą ir išplėšė savo komandai pergalę.


Pirmą sezoną NBA lygoje žaidžiantis C. Anthony vien ketvirtame kėlinyje pelnė 15 taškų, o iš viso surinko 26. Beje, tai buvo antrasis pergalingas jo šūvis NBA lygoje. „Prieš kelias dienas sakiau, kad lemiamais momentais noriu turėti kamuolį savo rankose ir pamėginti padėti laimėti savo komandai. Man nesvarbu, ar įmesiu pats, ar padėsiu pasižymėti komandos draugui, svarbiausia – pergalė“, – teigė rungtynių herojumi tapęs C. Anthony.

„Grizzlies“ gretose rezultatyviausiai žaidė 23 taškus surinkęs D. Brooksas, 22 pridėjo Ja Morantas, 21 – K. Andersonas. J. Valančiūnas per 30 min. pelnė 11 taškų, atkovojo 16 kamuolių (7 iš jų po varžovų krepšiu) ir surinko jau 43 dvigubą dublį šį sezoną. 28 metų lietuvis pataikė 5 dvitaškius metimus iš 10, bet realizavo tik 1 baudą iš 4. Jis taip pat atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 varžovų metimus, perėmė 1 kamuolį, tačiau syklydo ir prasižengė po 3 kartus.

8 vietą Vakarų konferencijos komandų rikiuotėje užimanti Memfio „Grizzlies“ po pralaimėjimo jau trimis pergalėmis atsilieka nuo laipteliu aukščiau esančios Portlando „Trail Blazers“ (35/28) ekipos. Tuo pat metu „Grizliams“ į nugarą kvėpuoja „Golden State Warriors“ (32/32) ir San Antonijaus „Spurs“ (31/31) komandos.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 23, Ja Morantas 22, Kyle'as Andersonas 21, Jonas Valančiūnas 11 (16 atk.k.).
„Magic“: Cole'as Anthony 26 (8 atk.k., 6 rez.perd.), Moritzas Wagneris 24, Dwayne Baconas 23, R. J. Hamptonas 18.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)