J. Tatumas sužaidė geriausias karjeros rungtynes – per 45 minutes pelnė 60 taškų (15/30 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai, 15/17 baudos), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. 60 taškų ribos Bostono ekipoje niekam nebuvo pavykę pasiekti 36 metus. Paskutinį kartą tai padarė „Celtics“ legenda Larry Birdas 1985 metais.

Kartu tai buvo didžiausio skirtumo panaikinimas rungtynėse nuo 2009 metų ir trečias pagal dydį per paskutinius 25 metus.

J. Tatumas daugiau nei pusę savo rekordo surinko per ketvirtą kėlinį ir pratęsimą. 60 taškų per rungtynes būdamas jaunesnis už 23 metų puolėją pelnė tik Finikso „Suns“ žvaigždė Devinas Bookeris.

„Tai buvo ypatingas vakaras. Kai matau savo kolegas tokius laimingus ir besidžiaugiančius už mane, man tai labai daug reiškia. Net nežinau. Akivaizdu, kad bet kuriuo metu, kai esi paminėtas statistikoje kartu su NBA visų laikų TOP-10 geriausiais žaidėjais, jau yra gerai. Tai yra kažkas, ko pasiekti būdamas tokio amžiaus tikrai nesitikėjau“, – kalbėjo J. Tatumas.

Šiais metais kartu su J. Tatumu NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs pastarojo komandos draugas Jaylenas Brownas pasakė paprastai: „Tas vaikinas gimęs būti žvaigžde“.

Bostono „Celtics“ liepė J. Tatumui užrašyti ant lapelio skaičių „60“ ir taip atkartojo legendinę Wilto Chamberlaino nuotrauką, kurioje NBA žvaigždė tuomet buvo užrašiusi kiek apvalesnį skaičių – „100“.


„Celtics“ herojų su tokiu laimėjimu suskubo sveikinti ir kitos NBA žvaigždės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)