D. Sabonis per 35 minutes pelnė 22 taškus (6/15 dvit., 1/4 trit., 7/7 baud.), atkovojo 15 kamuolių (3 iš jų puolime), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo ir perėmė po 1 metimą bei 2 sykius suklydo. 24 metų krepšininkas iš Lietuvos šį sezoną surinko jau 39 dvigubus dublius ir net 15 kartą pasiekė didmeistrišką 20 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvių perdavimų per rungtynes atžymą.

Akistatą su geriausiu NBA besiginančiu krepšininku laikomu „Jazz“ vidurio puolėją Rudy Gobertu lietuvis pradėjo taiklių metimų serija ir pirmoje susitikimo dalyje surinko 15 taškų, po krepšiais atkovojo 7 kamuolius ir 4 kartus rezultatyviai asistavo savo komandos draugams. Domantui puikiai talkino ir komandos draugai, tad po dviejų kėlinių „Pacers“ NBA lyderių aikštėje pirmavo 69:56.


Deja, antroje rungtynių dalyje „Jazz“ krepšininkai pristabdė „Pacers“ lyderius. Jutos ekipos iš vėžių neišmušė ir Donovano Mitchello trauma. Trečio kėlinio pradžioje rezultatyviausias „Jazz“ krepšininkas nesėkmingai nusileido ant parketo ir išsisuko dešinės kojos čiurną. Iki to momento 22 taškus pelnęs D. Mitchellas aikštelę paliko tik su komandos draugų pagalba.


Tačiau estafetę iš kritusio lyderio perėmė Bojanas Bogdanovičius ir Joe Inglesas, o „Jazz“ gynybą sucementavo antroje rungtynių dalyje po krepšiais dominavęs R. Gobertas. Prancūzas varžovams išrašė 4 blokus, kelis kartus „nupūtė“ ir D. Sabonio metimus, po krepšiais atkovojo net 23 kamuolius, o rungtynių pabaigoje tiksliais metimais įtvirtino savo komandos pergalę.

Po gan sėkmingos sezono atkarpos, kai per 7 rungtynes buvo iškovotos 5 pergalės, nesėkmę patyrusi „Pacers“ ekipa Rytų konferencijoje užima 9 vietą. Kitas rungtynes Indianos krepšininkai žais naktį iš sekmadienio į pirmadienį Atlantoje, su vietos „Hawks“ ekipa.

„Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 24, Donovanas Mitchellas 22, Jordanas Clarksonas, Rudy Gobertas 13, Joe Inglesas 11, Mike'as Conley 10.

„Pacers“: Carisas LeVertas 24 (7 atk. kam.), Domantas Sabonis 22 (15 atk. kam., 7 rez. perd.), Malcolmas Brogdonas 16, Goga Bitadze 13, Jeremy Lambas 12.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)