Produktyvų pasirodymą surengė asmeninių pražangų apriboto žaidybinio laiko sulaukęs Jonas Valančiūnas. Dvikovoje su „Timberwolves“ lyderiu Karl-Anthony Townsu uteniškis iniciatyvos ėmėsi jau dvikovos pradžioje ir per pirmas nepilnas penkias rungtynių minutes surinko 8 taškus.

Įpusėjus kėlinukui įsibėgėjusį Grizlių milžiną sustabdė ant atsarginių žaidėjų suolo jį pasiuntusi antroji asmeninė pražanga. Grįžęs į aikštę antrame ketvirtyje JV smeigė tritaškį ir pridėjo dar du taškus, tačiau netrukus sulaukė ir trečiosios nuobaudos.

Situacija aikštėje nepasikeitė ir po ilgosios pertraukos. Visą vakarą arbitrų švilpukus ironiškomis šypsenomis palydėjęs lietuvis užsidirbo ketvirtą pražangą, kuri lėmė, jog iki lemiamo kėlinuko pradžios aukštaūgis aikštėje praleido vos 14 minučių.

Kiek lengviau atsikvėpti Valančiūnui pavyko tik ketvirtame ketvirtyje. Poroje atakų pavyzdinę gynybą prieš Townsą pademonstravęs Memfio vidurio puolėjas savo statistikos eilutę sugebėjo papildyti iki devintojo paeiliui surinkto dvigubo dublio bei tapti rezultatyviausiu „Grizzlies“ rungtynių krepšininku.

Vos per 22 sužaistas minutes Jonas prie pergalės prisidėjo pasižymėdamas 19 taškų (6/13 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir penkiomis asmeninėmis pražangomis. Per dvejas „Grizzlies“ pergalėmis pasibaigusias šio sezono rungtynes su Minesotos klubu Valančiūnas vidutiniškai renka po 21,5 taško ir 14 atkovotų kamuolių.

Memfio ekipai tai buvo penktoji pergalė per pastarąsias aštuonerias žaistas rungtynes. Šioje sezono atkarpoje Grizliai palaužė „Golden State Warriors“, Bostono „Celtics“, Oklahomos „Thunder“, Hjustono „Rockets“ ir „Timberwolves“, o visos trys Tenesio valstijos klubo nesėkmės buvo patirtos dvikovose su Jutos „Jazz“ krepšininkais.

Tayloro Jenkinso auklėtiniai ir vėl pasižymėjo lygiavertiškai paskirstytu krūviu puolime. Komandos atsarginiai krepšininkai pranoko savo tiesioginius oponentus 56:38, o dviženkliu taškų skaičiumi „Grizzlies“ ekipoje pasižymėjo net aštuoni žaidėjai.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 19 (11 atk. kam.), Graysonas Allenas 15 (5/7 trit.), De'Anthony Meltonas 14, Dillonas Brooksas ir Xavieras Tillmanas po 12, Ja Morantas (7 rez. perd.), Brandonas Clarke'as ir Tyusas Jonesas po 11 taškų.

„Timberwolves“: Karl-Anthony Townsas 30 (10/17 dvit., 1/8 trit., 16 atk. kam.), Anthony Edwardsas 22, Nazas Reidas 18 taškų.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku „Grizzlies“ pradės ketverių rungtynių išvyką į atkrintamųjų varžybų pozicijose šiuo metu žengiančių Rytų konferencijos klubų namų tvirtoves.

Memfio komanda per šešias dienas paeiliui išmėgins savo jėgas su Filadelfijos „76ers“, Majamio „Heat“, Atlantos „Hawks“ ir Niujorko „Knicks“ ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)