„Pacers“ namuose 87:92 (28:23, 17:20, 22:20, 20:27) turėjo pripažinti praėjusio NBA sezono finalininkų Majamio „Heat“ (24/24) krepšininkų pranašumą.

D. Sabonis šiose rungtynėse ant parketo praleido 35 min., per kurias pelnė 9 taškus (4/8 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), atkovojo 14 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus suklydo.

Trečiojo rungtynių kėlinio metu, stabdydamas varžovo ataką, D. Sabonis nesėkmingai susidūrė su Goranu Dragičiumi – kontakto metu buvo sumuštas kairysis lietuvio kelis.

Krepšininkas pajuto aštrų skausmą ir po šio incidento kartu su gydytoju trumpam iššlubavo į komandos rūbinę. Kurį laiką susiėmęs už kojos jis praleido ant arenos koridoriaus parketo. Tiesa, atslūgus skausmui ketvirtame kėlinyje jis grįžo į aikštę.


Anot „Pacers“ trenerio Nate'o Bjorkgreno, trauma neturėtų būti rimta – pasak jo, tai tiesiog yra stiprus sumušimas.

„Kalbėjau su juo rungtynių metu. Jis sakė, kad buvo sumuštas raumuo virš kelio. Domantas yra stiprus vyrukas, esu įsitikinęs, kad jam viskas bus gerai – tai tiesiog nemalonus smūgis“, – tvirtino N. Bjorkgrenas.

Per asmeniškai sėkmingą lietuviui sezoną tai yra tik antras atvejis, kai D. Sabonis rungtynėse nepelno dviženklio taškų skaičiaus. Apskritai jis per NBA čempionato rungtynes jis vidutiniškai renka po 20,2 taško ir atkovoja po 11,2 kamuolio.

Mačo baigtis buvo nulemta nerezultatyvioje ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Kol visiškai užstrigęs „Pacers“ puolimas daugiau nei 3 min. negalėjo pelnyti taškų, „Heat“ spurtavo 8:0 ir iš atsiliekančios komandos (81:82) svarbiausiu momentu tapo padėties šeimininke – 89:82.

Į Majamio komandą po mainų iš Hjustono persikėlusi buvusi „Pacers“ žvaigždė Victoras Oladipo vis dar nežaidė.

Rezultatyviausias „Pacers“ gretose buvo Mylesas Turneris su 15 taškų, po 14 taškų pridėjo Dougas McDermottas ir Caris LeVertas.

„Heat“ 20 taškų surinko Duncanas Robinsonas (6/11 trit.), 18 – Jimmy Butleris, 17 – Tyleris Herro, 16 – Bamas Adebayo, 12 – G. Dragičius.

„Pacers“ Rytų konferencijos turnyro lentelėje užima 9-ąją vietą, o „Heat“ ekipa yra 5-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją