Iki šių rungtynių Indianos komanda savoje „Banker's Life Fieldhouse“ arenoje buvo pralaimėjusi net šešis kartus iš eilės. Tai buvo ilgiausia tokio pobūdžio serija 1999-ais metais atidarytos arenos istorijoje. Pastarąją pergalę namuose „Pacers“ buvo šventę dar vasario 2-ąją

Kovingų ir atkaklių rungtynių herojumi tapo rezultatyviausias savo rungtynes nuo persikėlimo į Indianapolį sužaidęs Carisas LeVertas. Iš Bruklino „Nets“ Jameso Hardeno mainų metu į „Pacers“ išsiųstas gynėjas pasižymėjo 28 taškais bei pataikė lemiamu tapusį tritaškį ketvirto kėlinuko pabaigoje.

Po Justino Holiday pražangos prieš iš toli atakavusį Jerami Grantą svečiai iš Detroito sumažino savo atsilikimą iki trijų taškų skirtumo, tačiau „Pacers“ pergalę įtvirtino Domantas Sabonis, likus 1,6 sekundės iki rungtynių pabaigos sėkmingai realizavęs abu baudų metimus.

33 minutes aikštėje praleidęs lietuvis per jas pasižymėjo jau 32-uoju šio sezono dvigubu dubliu: 14 taškų (5/11 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud.), 11 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai, po vieną perimtą kamuolį bei bloką ir 3 klaidos.

Šiame sezone daugiau dvigubų dublių už „Pacers“ ir Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės aukštaūgį visoje NBA lygoje yra surinkęs tik Denverio „Nuggets“ atstovaujantis aukštaūgis iš Serbijos Nikola Jokičius.

Vieną įsimintiniausių karjeros pasirodymų surengė ketvirtą sezoną NBA lygoje bei „Pacers“ klube rungtyniaujantis Edmondas Sumneris. Iš Detroito kilęs 25-erių metų gynėjas surinko 18 taškų, iš kurių net 13 jam pavyko pelnyti pirmoje ketvirto kėlinuko pusėje.

Po pergalės Indianos krepšininkai Rytų konferencijos turnyro lentelėje išliko devinti, tačiau nuo aštuntoje vietoje žengiančių Bostono „Celtics“ Sabonio atstovaujamą komandą jau skiria tik viena pergalė.

„Pacers“: Carisas LeVertas 28 (4/7 trit., 6 atk. kam., 4 rez. perd.), Edmondas Sumneris 18, Malcolmas Brogdonas 16, Domantas Sabonis (11 atk. kam.) ir Justinas Holiday po 14 taškų.

„Pistons“: Jerami Grantas 29 (8/14 dvit., 2/6 trit., 7/9 baud.), Saddiqas Bey ir Wayne'as Ellingtonas (4/5 trit.) po 16, Masonas Plumlee (10 atk. kam.) ir Joshas Jacksonas po 12, Isaiah Stewartas 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš penktadienio į šeštadienį žais Dalase, kur Indianos krepšininkų šį savaitgalį laukia dvejos rungtynės su Luka Dončičiaus atstovaujamais vietos „Mavericks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)