Šimtamilijoniniai kontraktai su krepšininkais šiomis dienomis NBA lygoje yra tapę norma, tačiau XX amžiaus pabaigoje tokie skaičiai atrodė neįsivaizduojami. Pats M. Jordanas per 15 sezonų lygoje uždirbo viso labo 93 mln. JAV dolerių.

Šešis NBA aukso žiedus su Čikagos „Bulls“ laimėjęs Skrajojantis Michaelas didžiausius turtus susikrovė ne aikštelėje, bet už jos ribų – iš reklamos, savo prekės ženklo ir verslo.

1984 metais 5 metų sutartį su „Nike“ pasirašęs MJ kasmet savo banko sąskaitoje rasdavo po 500 tūkst. JAV dolerių. „Nike“ tapus populiariausiu sporto prekės ženklu, sumos tapo kur kas įspūdingesnės. 2020 metais M. Jordanas vien iš „Nike“ uždirbo 1,3 milijardo dolerių. O kur dar sutartys su tokiomis kompanijomis kaip „Gatorade“, „Hanes“, „Upper Deck“ ir kitais.

2006 metais jis įsigijo mažesnį klubo Šarlotės „Bobcats“ (dabar „Hornets“) savininko paketą, o 2010 metais perėmė ir didesnę jo dalį už maždaug 180 mln. JAV dolerių. 2019 metais mažesnę klubo akcijų dalį jis pardavė už 1,5 milijardo dolerių.

Pernai M. Jordano turtas perkopė 2 milijardų dolerių ribą – buvusi krepšinio legenda kartu tapo turtingiausiu sportininku pasaulyje.

Tiesa, nuo to momento jo turtas netikėtai sumažėjo 500 mln. 2021 metų kovo mėnesio „Forbes“ skaičiavimais MJ turtas siekė 1,6 milijardo JAV dolerių.

Nors konkreti sumažėjimo priežastis nėra aiški, kaip realiausia galima tokio nuosmukio aplinkybė įvardijama COVID-19 pandemija.

Teigiama, kad kai kurios komandos, tarp jų ir „Hornets“ šį sezoną neteks šimtų milijonų dolerių dėl tuščių arenų. „Hornets“ kiekvieną sezoną vidutiniškai iš sirgalių surenka 240 mln. JAV dolerių.

Anot kai kurių JAV žiniasklaidos pranešimų, M. Jordano turto vertė galėjo sumažėti ir dėl nesėkmingų investicijų akcijų biržose – t.y. jo įsigytų akcijų greito nuvertėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)