„Panašu, kad šiuo metu situacija „Pacers“ komandoje nėra gera. Paskutinėmis dienomis ne iš vieno žmogaus girdėjau, kad komandos žaidėjai nėra ypač patenkinti naujuoju treneriu Nate'u Bjorkgrenu, yra niuansų dėl jo taikomo žaidimo stiliaus“, – teigė K. O'Connoras.

Anot jo, Domanto Sabonio vedama „Pacers“ komanda sezoną pradėjo puikiai, tačiau jam įsibėgėjus ėmė byrėti, pirmus metus vyriausiuoju treneriu dirbančiam N. Bjorkgrenui yra sunku, o situaciją reikia taisyti greitai.

„Pacers“ klubas tarpsezoniu trenerį keitė tikėdamasis permainų, todėl dabar labai įdomu sekti, į kurią pusę pasisuks situacija. Bjorkgrenas yra jaunas treneris, debiutuoja lygoje, jam reikia laiko susigaudyti, kaip tvarkyti reikalus. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, jis yra sukaupęs nemažai patirties, dirbęs su „Raptors“ Nicku Nurse'u ir kitose komandose. Bet kuriuo atveju, šiuo metu Indianos krepšininkų demonstruojami rezultatai yra prasti“, – kalbėjo K. O'Connoras.

Su 19 pergalių ir 23 pralaimėjimais „Pacers“ Rytų konferencijoje 9-10 vietas dalijasi su Čikagos „Bulls“. Per paskutines 13 rungtynių Indianos ekipa patyrė 9 nesėkmes. Paskutinėje dvikovoje „Pacers“ triuškinamai 113:140 nusileido be savo lyderio Giannio Antetokounmpo žaidusiai Milvokio „Bucks“ ekipai.

Skirtingai nei „Pacers“, D. Sabonis žaidžia geriausią savo sezoną. Trejus metus iš eilės geriausiu Lietuvos krepšininku rinktas puolėjas vidutiniškai per rungtynes pelno 20,2 taško, atkovoja 11,2 kamuolio ir atlieka 6,2 rezultatyvaus perdavimo.

Anot „Yahoo Sports“ apžvalgininko Vincento Goodwillo, „Pacers“ intensyviai ieško, kam galėtų iškeisti gynėją Malcolmą Brogdoną ir tuo pačiu analizuoja Domanto Sabonio paklausą rinkoje. Anot žurnalisto, tokią informaciją jis gavo iš kelių skirtingų NBA klubų stovyklų.

Nepasitenkinimą treneriu netiesiogiai yra parodęs ir D. Sabonis, kai rungtynėse su Denverio „Nuggets“ pabaigoje apsižodžiavo su N. Bjorkgrenu ir neatsiklausęs stratego leidimo, nusivylęs nuėjo atsarginių žaidėjų suolo link ir atsisėdo.

„Kozirių šitas treneris turi daug. Bet juokingiausias dalykas, kad mes pasiruošimo sezonui metu naudojome tik paprastą savo gynybą, pagal įprastas mūsų taisykles. Visgi kai atėjo rungtynių metas, mes ėmėme naudoti aikštės gynybą 2-3, zoną 1-3-1, zoną 3-2, „box-and-one“, „triangle-and-two“ gynybas – viską, ko treniruotėse nė karto nedarėme. Gal net iki dabar per treniruotes nė karto nesam naudoję tokios gynybos. Tai žinai, treneris naudoja tokius dalykus per rungtynes, o mes tiesiog bandom juos išpildyti. Be jokios praktikos. Mus tiesiog į ugnį meta“, – kalbėjo jis. – Tos mūsų treniruotės kitokios.

Dešimt minučių gynybos, dešimt minučių puolimo, vėliau kažkiek derinius pasižiūrime. Mes tiesiog turime įdiegtas taisykles – pavyzdžiui, gynyboje treneris reikalauja spausti žmogų su kamuoliu. Yra tam tikri nurodymai, kurių visada laikomės ir juos išpildome. Turime tam pratimus, bet, kaip minėjau, kitų schemų treniruotėse nebandome. O puolime treneris turi savo mėgstamą „motion“ sistemą, jam patinka taip žaisti. Išeiname, atliekame du-tris perdavimus į kiekvieną pusę ir metam į krepšį. Treniruotės pabaigoje šiek tiek pakartojame derinius, kad visi prisimintų ir tai yra viskas. Daugiau tiesiog nelabai kam turime laiko“.

Nate'as Bjorgrenas, Domantas Sabonis

Kita vertus, vėliau dukart NBA „Visų žvaigždžių“ dalyvis ir teigiamai atsiliepė apie N. Bjorkgreną: „Dabar mes bandom žaisti tą labiau modernišką NBA žaidimą. Metame daugiau tritaškių, man treneris leidžia atkovojus kamuolį jį varytis į greitą puolimą ir jame surasti komandos draugus. Tikrai taip, man toks žaidimas labai patinka, man faina. Ypač tas bėgimas su kamuoliu į greitą puolimą.

O kai gaunu daug tokių progų, įgaunu vis daugiau pasitikėjimo ir leidžiu sau vis naujus dalykus išbandyti. Treneris Nate'as mane skatina išbandyti naujus dalykus. Nė karto nebuvo situacijos, kad jis mane sudraustų: „O, blogas metimas, taip nedaryk“. Jisai visą laiką labai pozityvus. Mums, žaidėjams, jis suteikia tikėjimą, kad mes galime daryti, ką tiktai norime. Tai labai padeda“.

D. Sabonis į Indianapolį 2017-aisiais atvyko iš Oklahomos „Thunder“. Dabartinė D. Sabonio sutartis su „Pacers“ galioja iki 2023/2024 m. sezono pabaigos. Per šį sezoną lietuvis uždirbs 19,8 mln. JAV dolerių. Vėliau du sezonus jis gaus po 18,5 mln. o už paskutinį sezoną – 19,4 mln. JAV dolerių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)