11 kartų į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žaidęs E. Bayloras visą savo karjerą lygoje (1958-1971) praleido būtent „Lakers” klube, su juo iš Mineapolio 1960-aisiais persikėlė į Los Andželą.

1958-ųjų NBA naujokų biržoje E. Bayloras buvo pašauktas pirmasis, pirmą savo sezoną čempionate jis tapo ir geriausiu lygos naujoku.

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidęs 196 cm ūgio amerikietis su „Lakers“ niekada taip ir neiškovojo NBA čempiono titulo – nors „ežeriečiai“ finalą pasiekė net 8 kartus, tuo metu lygoje visiškai dominavo Bostono „Celtics“ krepšininkai.

Nepaisant to, E. Baylorui pavyko įsirašyti į lygos istoriją kiek kitaip. 1962 metų balandžio 14 d. per finalo rungtynes jis pelnė 61 tašką – šis finalų rezultatyvumo rekordas nepagerintas iki šių dienų.

Apskritai E. Bayloras tapo pirmuoju NBA krepšininku, per rungtynes peržengusiu 70 pelnytų taškų ribą. Tai nutiko 1960-ųjų gruodžio 11-ąją – per susitikimą su Niujorko „Knicks“ amerikietis pelnė 71 tašką.

Iš viso lygoje E. Bayloras pelnė 23 tūkst. 149 taškus (vid. 27,4 per rungtynes). Tarp visų lygos žaidėjų šiuo metu tai yra 36-as rezultatas.

Baigęs žaidėjo karjerą E. Bayloras trumpai dirbo trenerio darbą, vėliau ėmėsi krepšinio funkcionieriaus veiklos ir daugiau nei 20 metų buvo vienu iš Los Andželo „Clippers“ vadovų.

Elginas Bayloras

„Lakers” klubas informavo, kad E. Bayloras mirė dėl natūralių priežasčių, greta buvo jo žmona Elaine ir dukra Krystal.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)