Atlantoje vykusiame renginyje D. Sabonis NBA žvaigždžių įgūdžių konkurse dalyvavo antrą kartą ir pranoko praėjusiais metais pasiektą rezultatą.

2020-ų metų vasarį Čikagoje šio konkurso finale Majamio „Heat“ vidurio puolėjo Bamo Adebayo pranašumą pripažinęs aukštaūgis šįkart nukonkuravo penkis turnyre dalyvavusius varžovus.

„Tikrai pagalvojau, jei jau esu čia, tai kodėl jėgū nepabandžius dar kartą įgūdžių konkurse. Esu patenkintas, kad šįkart man pavyko. Tikrai suteikė daug smagumo, o taip pat tai buvo geras apšilimas prieš „Visų žvaigždžių“ rungtynes“, – sakė D. Sabonis.


„Pacers“ vidurio puolėjo pranašumą pirmasis pripažino Niujorko „Knicks“ sunkusis krašto puolėjas Julius Randle'as, o turnyro pusfinalyje jaunasis Sabas eliminavo ir Slovėnijos krepšinio vunderkindą Luką Dončičių.

Konkurso finale D. Sabonis susitiko su Orlando „Magic“ atstovaujančiu juodkalniečiu Nikola Vučevičiumi. Nors Balkanų atstovas pirmoje kliūčių ruožo dalyje įgavo nežymų pranašumą, lietuvis išplėšė pergalę pirmasis, pataikydamas konkurso nugalėtojo vardą nulėmusį tritaškį.

Kiek vėliau D. Sabonis antrą kartą iš eilės savo karjeroje dalyvavo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Atsarginiu žaidėju į savo komandą lietuvį paėmė LeBronas Jamesas, „Team LeBron“ kapitonas.

Antrajame kėlinyje į aikštę iš išbėgęs lietuvis prametė pirmąjį metimą per Kyrie Irvingą. Tačiau pasižymėjo, kai gavo perdavimą iš kito europiečio Lukos Dončičiaus. Dar prieš rungtynes lietuvis kalbėjo, kad norėtų pelnyti taškus šiose rungtynėse ir tai padarė.


D. Sabonis taip pat aikštėje pasirodė ketvirtajame kėlinyje, atkovojo kamuolį po netaiklaus L. Dončičiaus metimo, atliko rezultatyvų perdavimą Jaylenui Brownui, pataikiusiam tritaškį. Lietuvis padėjo LeBrono komandai įtvirtinti pergalę 170:150.

Lietuvio sąskaitoje – 2 taškai, atkovotas kamuolys ir rezultatyvus perdavimas.

„Sėdėjau prie būrio geriausios pasaulio lygos geriausių žaidėjų. Stengiausi visa tai „sugerti“ į save. Be abejo, laimėjome, o tai dar geriau, – kalbėjo D. Sabonis. – Tikrai jaučiuosi gerai dėl to, kad atvėriau taškų skrynelę. Dėkoju Lukai už perdavimą. O dabar turėsime gerokai pasistengti su „Pacers“ – mūsų laukia labai sunkus kovo mėnuo. Visi pasirengę, kai kurie žaidėjai grįžo, tikiuosi viskas mums bus gerai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)