Antrą sykį paeiliui NBA žvaigždžių įgūdžių konkurse dalyvavęs Sabonis Džordžijos valstijoje sugebėjo pranokti praėjusiais metais pasiektą rezultatą.

2020-ų metų vasarį Čikagoje šio konkurso finale Majamio „Heat“ vidurio puolėjo Bamo Adebayo pranašumą pripažinęs aukštaūgis šįkart nukonkuravo penkis turnyre dalyvavusius varžovus.

Pakeliui link pergalės Domantas eliminavo du savo tiesioginius konkurentus, su kuriais lietuvis kovojo dėl patekimo į pagrindinį NBA šventės renginį – Visų žvaigždžių rungtynes, į kurias Sabonis buvo pakviestas po to, kai dėl traumos iš būsimos dvikovos pasitraukė Bruklino „Nets“ lyderis Kevinas Durantas.

„Pacers“ vidurio puolėjo pranašumą pirmasis pripažino Niujorko „Knicks“ sunkusis krašto puolėjas Julius Randle'as, o turnyro pusfinalyje jaunasis Sabas eliminavo ir Slovėnijos krepšinio vunderkindą Luką Dončičių.

Konkurso finale Sabonis susitiko su Orlando „Magic“ atstovaujančiu juodkalniečiu Nikola Vučevičiumi. Nors Balkanų atstovas pirmoje kliūčių ruožo dalyje įgavo nežymų pranašumą, lietuvis išplėšė pergalę pirmasis pataikydamas konkurso nugalėtojo vardą nulėmusį tritaškį.

Atlantoje triumfavęs 24-erių metų Lietuvos vyrų nacionalinės krepšinio rinktinės aukštaūgis tapo antruoju mūsų šalies krepšininku, sugebėjusiu iškovoti vieną iš NBA Visų žvaigždžių savaitgalio konkursų titulų.

2002-ais metais pirmasis tą padarė Šarūnas Marčiulionis, laimėjęs komandinį „Hoop-It-Up“ turnyrą su Hidayetu Turkoglu, Ticha Penicheiro ir Tomu Cavanagh.

Ne mažiau dramatišką pergalę tritaškių konkurse iškovojo „Golden State Warriors“ simbolis Stephenas Curry. Pirmajame etape visus varžovus su 31 surinktu tašku pranokęs snaiperis finale susitiko su Bostono „Celtics“ atstovaujančiu Jaysonu Tatumu ir traumuotą Deviną Bookerį konkurse pakeitusiu Jutos „Jazz“ įžaidėju Mike'u Conley.

Finalą nuviliančiu pasirodymu pradėjo 17 taškų surinkęs Tatumas, tačiau po jo į kovą stojęs Conley sumetė 27 taškus. Favorito statusą Curry pateisino tik per plauką – 28-ąjį tašką snaiperiui atnešė tik pats paskutinysis jo atliktas metimas.

Visą savo karjerą „Warriors“ klube rungtyniaujantis įžaidėjas NBA tritaškių konkursą laimėjo jau antrą kartą – pirmą sykį Curry šiame turnyre triumfavo 2015-ais metais Brukline vykusio Visų žvaigždžių savaitgalio metu.

Per visą NBA istoriją du kartus tritaškių konkursuose triumfuoti be S. Curry pavyko tik Jasonui Kapono, Markui Price'ui, Jeffui Hornacekui ir Predragui Stojakovičiui. Renginio rekordininkais išlieka po tris titulus nuskynę Craigas Hodgesas ir Larry Birdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)