Trigubu dubliu pasižymėjęs Domas rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ sukaupė 36 taškus ir pasikėsino į dar 2008-aisiais LK nukaltą NBA lietuvių rezultatyvumą rekordą – net 41 tašką, suverstą į Jutos „Jazz“ krepšį.

Tuomet įsismarkavusio L. Kleizos nesustabdė net toks gynybos specialistas kaip Andrejus Kirilenka. Po tašką per minutę rinkęs Linas per 41 min. pataikė 9 iš 13 dvitaškių, 4 iš 8 tritaškių ir 11 iš 14 baudų, o Denverio „Nuggets“ šventė pergalę 120:109.

Ar į savo lubas dar neatsirėmęs D. Sabonis gali pagerinti šį pasiekimą? L. Kleiza tuo tiki.

„Jau rašiau į feisbuką gąsdinančias žinutes, kad jis daugiau taip nedarytų (šypsosi). Manau, Domas tą rekordą pagerins, bet matote, kur problema: jis tritaškių beveik nemeta, o praktiškai be jų surinkti 36 taškus yra daug. Jonui tuo klausimu irgi sudėtinga. Jie neišmeta tiek tritaškių, kiek aš mesdavau. Jeigu jie pradėtų ir tritaškius laidyti... Šioje NBA tas mano 41 taškas yra lygus kokiam 51-am.

Mes Denveryje irgi propagavome panašų žaidimo stilių, bet jis dabar yra dar labiau pripažintas ir priimtinas visiems: krepšinis pagreitėjęs, daugiau išplėstas, visi tritaškius svaido.

Lengviau ir tiems dideliems žmonėms dominuoti, dėl to daug kas iš jų žaidžia tikrai nuostabius sezonus. Dar ir taisyklės tiek sušvelnintos, kad visas pranašumas – puolančio žaidėjo pusėje. Gynyboje realiai nieko negali padaryti, nors prieš gerą žaidėją taip ar taip vargiai ką ir padarysi: kaip tu gali Keviną Durantą sustabdyti? Turbūt nelabai kaip. Turi jis pats pramesti, nes šiais laikais jo net priliesti negali. Visi akcentai lygoje dedami ant puolimo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pastebėjo jis.

D. Saboniui ne tik kad nepavyko nugvelbti L. Kleizos rekordo, bet jis ir pats nukentėjo stambaus masto vagystės: geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis aukštaūgis, fiksuojantis 21,5 taško (pataikymas iš žaidimo – 52,9 procento), 11,7 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkius, NBA trenerių sprendimu atsidūrė už NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių borto.

Potencialią Domanto vietą ant žvaigždžių denio užėmė juodkalnietis Nikola Vučevičius (vid. 24,1 tšk. (pataikymas – 48 proc.), 11,7 atk. kam., 3,6 rez. perd.), kurio atstovaujamas Orlando „Magic“ klubas yra vienas Rytų konferencijos autsaiderių – trečias nuo galo, t. y. tryliktas tarp 15-os komandų.

Tokio NBA strategų pasirinkimo nesuprato nei Shaquille'as O'Nealas, nei Charlesas Barkley, nei Kendrickas Perkinsas, nei daugybė kitų, o Jalenas Rose'as net pareiškė, kad tokį akibrokštą lėmė tai, kad tiek N. Vučevičių, tiek kitą lietuvio konkurentą Juliusą Randle'ą treniruoja lygos senbuviai – Tomas Thibodeau ir Steve'as Cliffordas, kurių pažintys, įtaka kolegoms ir svoris lygoje yra daug didesnės nei ketvirtą vietą Rytuose užimančio Indianos „Pacers“ klubo vairininko – naujoko Nate'o Bjorkgreno.

L. Kleiza šiuo klausimu toks kategoriškas nebuvo, bet sutiko, kad D. Sabonis tikrai nusipelnė būti tarp Atlantoje vyksiančio renginio svečių.

„Taip, kažkiek nustebau. Bet yra ganėtinai sudėtinga ten patekti, net kai tu esi vertinamas. Daug žaidėjų turi gerus sezonus. Aišku, Domantas turėjo tarp jų būti, tačiau treneriai nusprendė pasirinkti kitus. O kad fanai jį kada nors išrinks, kol jis žaidžia Indianoje, yra lietuvis ir nėra tokia visus traukianti superžvaigždė kaip Luka Dončičius, nerealu“, – kalbėjo kartu su Allenu Iversonu ir Carmelo Anthony žaidęs puolėjas.

Linas pakomentavo ir keistą 20-mečio Deivido Sirvydžio situaciją – telentingas snaiperis netikėtai nutūpė Detroite, bet ten pasireikšti beveik negauna: šį sezoną už „Pistons“ nesužaidė nė 5 minučių ir dar nesukrapštė nė taško.

„Nemanau, kad jis švaisto metus, jei įdeda pakankamai darbo per treniruotes ir tobulina savo kūną, kad pridėtų masės, jėgos, greičio ir taptų tuo žaidėju, kuriuo jam reikia būti. Daug kas pirmais savo metais NBA negauna žaisti.

Jo pagrindinė užduotis dabar ir yra koncentruotis į individualų darbą ir pasirengti kitam sezonui. Net ir negaunant žaidimo minučių, galima pasisemti daug naudos treniruotėse. Su tokia mintimi jį Detroitas ir ėmė – kad turėtų prie savęs ir galėtų jį užauginti. Tas procesas vieniems būna greitesnis, o kitiems lėtesnis. “

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)