Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Pacers“ pavijo mėginusius pabėgti varžovus ir išlygino rezultatą 86:86. „Warriors“ vėl perėmė iniciatyvą ir pirmavo 95:91, tačiau aikštės šeimininkai sumažino skirtumą iki minimumo 98:99.

„Warriors“ lyderis Stephenas Curry žaidė su „nusimušusiu“ taikikliu, pataikė vos 1 tritaškį iš 11, tačiau iniciatyvos ėmėsi kitas komandos senbuvis Draymondas Greenas.

Puolėjas dviem dėjimais iš viršaus pradėjo lemiamą svečių spurtą, sugriebė svarbius atšokusius kamuolius ir paskutines minutes padėjo „Golden State Warriors“ pelnyti 6 taškus iš eilės, padėjusius išplėšti pergalę.

D. Sabonis dvigubą dublį jau buvo surinkęs po dviejų kėlinių – 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių buvo jo sąskaitoje. Iš viso lietuvis per 39 min. pelnė 22 taškus (7/10 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 8/12 baudos), atkovojo 16 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo metimą, 6 kartus suklydo.

Priminsime, kad naktį iš antradienio į trečiadienį NBA lyga paskelbė atsarginius „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjus – vietos tarp jų nelauktai neatsirado geriausią sezoną per karjerą žaidžiančiam D. Saboniui.

Pernai NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse debiutavęs Domantas Sabonis progos sugrįžti į šį renginį turės palaukti dar bent metus. Visgi toks specialistų sprendimas nepatiko nemažai daliai krepšinio pasaulio žmonių, įskaitant 2008-ųjų NBA čempioną Kendricką Perkinsą, kuris tokius rezultatus pavadino neįtikėtinu akibrokštu, ir NBA legendą Shaquille'ą O'Nealą.

„Sveikinu į „Visų žvaigždžių“ rungtynes patekusius žaidėjus. Jie to nusipelnė. Lygoje žaidžia daug talentingų vaikinų, ypač Rytų konferencijoje. Mes tiesiog turime susikoncentruoti į rungtynes, tobulėti ir laimėti. Buvo kelios sunkios savaitės, reikia žengti toliau“, – kalbėjo D. Sabonis.

Rungtynėse trečiadienį D. Sabonis pateko ir į incidentą, kur kovodamas dėl kamuolio alkūne pavaišino varžovų aukštaūgį Kelly Oubre'ą Jr.

„Iš tikrųjų mums net nereikia, kad Draymondas rinktų taškus, mums reikia jo protingos energijos. Žinoma, bus rungtynių, kai nepataikysime, taip, kaip šįkart, ir Draymondo keli taškai gali mus atvesti į pergalę“, – po dvikovos Indianapolyje kalbėjo „Warriors“ strategas Steve'as Kerras.

D. Greenas nugalėtojams pelnė 12 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Rezultatyviausiai žaidė S. Curry – 24 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

„Golden State Warriors“ laimėjo Indianapolyje pirmą kartą nuo 2019 metų kovo ir tapo penktąja komanda NBA istorijoje, iškovojusia 1000 rungtynių išvykoje – prisijungė prie „Celtics“, „Lakers“, „76ers“ ir „Knicks“ kompanijos.

„Pacers“ kitas rungtynes penktadienį žais Bostone su vietos „Celtics“.

Kiti rezultatai:

Atlantos „Hawks“ – Bostono „Celtics“ 127:112


Klivlando „Cavaliers“ – Hiustono „Rockets“ 112:96

Čikagos „Bulls“ – Minesotos „Timberwolves“ 133:126

Majamio „Heat“ – Toronto „Raptors“ 116:108

Naujojo Orleano „Pelicans“ – Detroito „Pistons“ 128:118


Oklahomos „Thunder“ – San Antonio „Spurs“ 102:99

Finikso „Suns“ – Šarlotės „Hornets“ 121:124

Jutos „Jazz“ – Los Andželo „Lakers“ 114:89

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)