Tai lėmė NBA komandų trenerių balsavimas, pagal kurį ketvirtoje Rytų konferencijos vietoje žygiuojančių Indianos „Pacers“ lyderis Domas netikėtai liko už neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčių ir atitinkamai tik šeštą, septintą bei dvyliktą pozicijas Rytuose užimančių ekipų atstovų nugarų.

Strategų nuomone, būti NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių atsarginiais už D. Sabonį puolėjų kategorijoje vertesni yra Jaysonas Tatumas iš Bostono „Celtics“ (vid. 26 tšk., 7,1 rez. perd. ir 4,6 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 44,8 proc.), Julius Randle'as (vid. 23,2 tšk., 11 atk. kam., ir 5,5 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 47,7 proc.) iš Niujorko „Knicks“ ir Nikola Vučevičius (vid. 24,1 tšk., 11,7 atk. kam. ir 3,6 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 47,9 proc.) iš Orlando „Magic“.

Visgi toks specialistų sprendimas nepatiko nemažai daliai krepšinio pasaulio žmonių, įskaitant 2008-ųjų NBA čempioną Kendricką Perkinsą, kuris tokius rezultatus pavadino neįtikėtinu akibrokštu, ir NBA legendą Shaquille'ą O'Nealą.

Shaqą papiktino šio sezono dvigubų dublių karaliaus D. Sabonio neįvertinimas, nes jis lietuvį įvardijo kaip vieną kiečiausių žaidėjų visoje NBA, kurio nuostabų žaidimą jam pačiam labai malonu stebėti.

Neseniai NBA analitiko Billo Simmonso tinklalaidėje komplimentus Domui žarstė ir legendinis Charlesas Barkley.

„Mano nuomone, Sabonis yra vienas iš dešimties, galbūt vienas iš penkiolikos geriausių NBA krepšininkų šiuo metu. Sabonio vaikas yra neįtikėtinas. Jis vienas geriausių pasaulyje“, – teigė NBA finalininkas.


Tai, kad Domantas buvo vertas kvietimo, liudija ir tas faktas, kad jis tapo pirmuoju krepšininku per visą NBA istoriją, kuris nepateko į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, nors jo vidurkiai viršija 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus per mačą.

Tai užkliuvo ir vienam Kauno „Žalgirio“ trenerių Tautvydui Saboniui.

„Nenoriu būti nepagarbus jo žaidimui, nes šį sezoną jis tai daro puikiai, bet niekaip nesuprantu, kokiu būdu Vučevičius atsidūrė aukščiau už Sabonį. Ir taip, aš žinau, kad esu šališkas (šiuo klausimu – „Delfi“). Indiana Rytuose ketvirta, o Orlandas – dvyliktas. Domas, kuris yra antras pagal dvigubus dublius ir trečias pagal trigubus dublius po Jokičiaus ir Giannio, apvogtas“, – savo nepasitenkinimą reiškė Martino Schillerio asistentas.

Primename, kad papildomo poilsio gausiančiam D. Saboniui nedalyvavimas NBA šventėje atsilieps ir finansiškai, nes pagal dabartinę sutartį su „Pacers“, patekimas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes jo metinį uždarbį būtų padidinęs nuo 18,5 iki 19,8 mln. JAV dolerių.

Domas, kuris ant savo pečių tempia komandą, likusią be dviejų starto penketo žaidėjų – Cariso Leverto ir T. J. Warreno, į atkrintamąsias, šiemet lygoje vidutiniškai renka po 21,5 taško (pataikymas iš žaidimo – 52,8 proc.), 11,6 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir netgi tapo geriausiu pirmos šio sezono savaitės žaidėju lygoje.

Starto penketus rinko sirgaliai, žiniasklaidos atstovai ir patys žaidėjai. Daugiausiai balsų jie atidavė LeBronui Jamesui ir Kevinui Durantui, kurie, kaip kapitonai, kovo 4 d. vyksiančioje biržoje ir išsirinks, su kuo žais vienoje komandoje.


Domantas starto sudėčių rinkimuose tarp Rytų konferencijos priekinės linijos žaidėjų užėmė aštuntą vietą. Tiesa, žiniasklaidos balsavime lietuvis buvo reitinguotas gerokai aukščiau – ketvirtoje vietoje.

Jubiliejinės 70-osios „Visų žvaigždžių“ rungtynės, kurios iš pradžių buvo numatytos Indianoje, vyks kovo 7 d. Atlantoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)