Keisčiausia yra tai, kad Indianos „Pacers“ (15/14), kuri Rytų konferencijoje žengia ketvirta, lyderį NBA trenerių sprendimu aplenkė neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčių ir atitinkamai tik šeštą, septintą bei dvyliktą pozicijas Rytuose užimančių ekipų atstovai.

Tai – Jaysonas Tatumas iš Bostono „Celtics“ (vid. 26 tšk., 7,1 rez. perd. ir 4,6 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 44,8 proc.), Julius Randle'as (vid. 23,2 tšk., 11 atk. kam., ir 5,5 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 47,7 proc.) iš Niujorko „Knicks“ ir Nikola Vučevičius (vid. 24,1 tšk., 11,7 atk. kam. ir 3,6 rez. perd., pataikymas iš žaidimo – 47,9 proc.) iš Orlando „Magic“.

Toks verdiktas papiktino nemažai JAV žurnalistų ir net buvusių NBA žaidėjų. Štai 2008-ųjų NBA čempionas Kendrickas Perkinsas nevyniojo žodžių į vatą ir tokius rezultatus, įskaitant ir Devino Bookerio iš Finikso „Suns“ neįtraukimą į Vakarų rinktinės sudėtį, pavadino neįtikėtinu akibrokštu.

Šio sezono dvigubų dublių karaliaus D. Sabonio neįvertinimo nesuprato ir lygos legenda Shaquille'as O'Nealas – jis lietuvį įvardijo kaip vieną kiečiausių žaidėjų visoje NBA, į kurį jam pačiam labai gera žiūrėti.


Papildomo poilsio gausiančiam D. Saboniui nedalyvavimas NBA šventėje atsilieps ir finansiškai, nes pagal dabartinę sutartį su „Pacers“ patekimas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes jo metinį uždarbį būtų padidinęs nuo 18,5 iki 19,8 mln. JAV dolerių.

Primename, kad Domas, kuris ant savo pečių tempia komandą, likusią be dviejų starto penketo žaidėjų – Cariso Leverto ir T. J. Warreno, į atkrintamąsias, šiemet lygoje vidutiniškai renka po 21,5 taško (pataikymas iš žaidimo – 52,8 proc.), 11,6 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir netgi tapo geriausiu pirmos šio sezono savaitės žaidėju lygoje.


Daugiausia palaikymo Rytų konferencijoje sulaukė Kyrie Irvingas (Bruklino „Nets“), Bradley Bealas (Vašingtono „Wizards“), Kevinas Durantas („Nets“), Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“) ir Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“), o atsarginiais išrinkti Benas Simmonsas (Filadelfijos „76ers“), Jamesas Hardenas (Bruklino „Nets“), Jaylenas Brownas (Bostono „Celtics“), Zachas LaVine'as (Čikagos „Bulls“), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“), Julius Randle'as (Niujorko „Knicks“) ir Nikola Vučevičius (Orlando „Magic“).

Vakaruose didžiausio pripažinimo sulaukė Stephenas Curry („Golden State Warriors“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Kawhi Leonardas (Los Andželo „Clippers“), LeBronas Jamesas (Los Andželo „Lakers“) ir Nikola Jokičius (Denverio „Nuggets“), o atsarginiais tapo Chrisas Paulas (Finikso „Suns“), Damianas Lillardas (Portlando „Trail Blazers“), Donovanas Mitchellas (Jutos „Jazz“), Paulas George'as (Los Andželo „Clippers“), Zionas Williamsonas (Naujojo Orleano „Pelicans“), Anthony Davisas (Los Andželo „Lakers“) ir Rudy Gobertas (Jutos „Jazz“).

Starto penketus rinko sirgaliai, žiniasklaidos atstovai ir patys žaidėjai. Daugiausia balsų jie atidavė LeBronui Jamesui ir Kevinui Durantui, kurie, kaip komandų kapitonai, kovo 4 d. vyksiančioje NBA „Visų žvaigždžių“ biržoje ir išsirinks, su kuo žais vienoje komandoje.

Domantas starto sudėčių rinkimuose tarp Rytų konferencijos priekinės linijos žaidėjų užėmė aštuntą vietą. Tiesa, žiniasklaidos balsavime lietuvis buvo reitinguotas gerokai aukščiau – ketvirtoje vietoje.

Jubiliejinės 70-osios „Visų žvaigždžių“ rungtynės, kurios iš pradžių buvo numatytos Indianoje, vyks kovo 7 d. Atlantoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)