D. Sabonis šį sezoną NBA pirmenybėse per mačą vidutiniškai pelno po 21,5 taško, atkovoja po 11,6 kamuolio bei atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo. Vis dėlto J. Hollingerio tai neįtikina – „The Athletic“ analitikas pareiškė, kad lietuvio žaidimas neduoda naudos Indianos „Pacers“ klubui, kuris šį sezoną turi 15 pergalių ir 14 pralaimėjimų.

„Kalbos apie galimą Sabonio patekimą į „Visų žvaigždžių“ rungtynes yra sunkiai suvokiamos. „Pacers“ yra žymiai geresnė komanda, kai Sabonis nežaidžia. Su juo aikštelėje komanda per 100 atakų vidutiniškai praleidžia po 2,5 taško daugiau nei pelno, o kai jis sėdi ant suolo – ekipa įmeta po 12,5 taško daugiau už varžovus“, – sakė analitikas.

Ch. Barkley apie D. Sabonį prabilo kito NBA analitiko Billo Simmonso tinklalaidėje. Kalba link to pasisuko tinklalaidės vedėjui paklausus apie vėl išaugusią vidurio puolėjų svarbą.

„Centrai sugrįžo? Jie niekada neturėjo išeiti, po velnių. Įdomus dalykas šių dienų NBA lygoje yra tai, jog „Golden State Warriors“ yra geriausiai iš toli atakuojanti visų laikų komanda, tačiau net 8 klubai lygoje meta daugiau tritaškių nei rekordiniame sezone tai darė „Warriors“. Ką jie sau galvoja?

Pažiūrėkite į Minesotos „Timberwolves“. Karlas-Anthony Townsas yra daugiausiai tritaškių metantis komandos žaidėjas. Joelis Embiidas – labiausiai dominuojantis NBA centras nuo Shaqo laikų – taip pat vaidina snaiperį. Kokio velnio? Jie dažnai žaidžia prieš žemesnius už save varžovus, jie turi išnaudoti savo ūgį“, – kalbėjo Ch. Barkley.

B. Simmonsui užsiminus apie sėkmingą D. Sabonio žaidimą, Ch. Barkley suskubo apipilti lietuvį komplimentais.

„Mano nuomone, Sabonis yra vienas iš dešimties, galbūt vienas iš penkiolikos geriausių NBA krepšininkų šiuo metu. Labai džiaugiuosi, kad jį paminėjai. Sabonio vaikas yra neįtikėtinas. Jis vienas geriausių pasaulyje“, – teigė buvęs krepšininkas.

Tinklalaidės metu vyrai aptarinėjo artėjančias „Visų žvaigždžių“ rungtynes, o Ch. Barkley pareiškė, kad toks renginys lygai pandemijos metu yra nereikalingas. Negana to, legendinis krepšininkas pareiškė, kad amerikiečiams nėra reikalingos ir olimpinės žaidynės.

„Kažkodėl žmonės daro tragediją kalbėdami apie tai, jog JAV krepšinio rinktinė gali nelaimėti olimpinių žaidynių. Na ir kas? Aš netgi labai apsidžiaugčiau, jei olimpines žaidynes laimėtų kokia nors maža šalis. Ar įsivaizduojate kokį džiaugsmą auksas tai valstybei suteiktų?

Manau, kad JAV jau įrodė esanti stipriausia krepšinio valstybė pasaulyje, todėl rinktinės marškinėliais tarptautiniuose turnyruose reikėtų apvilkti studentus arba NBA pirmamečius žaidėjus“, – kalbėjo Ch. Barkley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)