Po vangaus ir ankstyvos vyriausiojo trenerio Tayloro Jenkinso minutės pertraukėlės pareikalavusio starto „Grizzlies“ sugebėjo atsitiesti ir jau pirmo kėlinuko viduryje panaikinti 7 taškų deficitą. Prie to ženkliai prisidėjo Valančiūnas, per pirmas šešias minutes pasižymėjęs 6 taškais ir 6 atkovotais kamuoliais.

Sėkminga lietuvio pradžia tapo pamatu žvėriškam jo pasirodymui. Dar iki ilgosios pertraukos JV spėjo surinkti 18 taškų bei 14 atkovotų kamuolių (8 puolime) ir pademonstruoti kovos su koronavirusu neigiamai nepaveiktą taiklumą – uteniškis per pirmus du ketvirčius realizavo visus 10 savo baudų metimų.

Baudos aikštelėje varžovų gynybą talžę „Grizzlies“ artėjant trečio kėlinuko pabaigai atitrūko 94:85, o svečiai liko be iš aikštės išvaryto vyriausiojo trenerio Nicko Nurse'o. Toronto komandos vairininkas buvo priverstas palikti aikštę dėl audringos reakcijos į epizodą, kurio metu Valančiūnas alkūne pataikė varžovų įžaidėjui Fredui VanVleetui.

Visgi stratego netektis tapo pergalingą spurtą įžiebusia kibirkštimi – nuo šios akimirkos „Raptors“ spurtavo net 25:6 ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas.

Vos antrą kartą aikštėje po penkerių susitikimų pertraukos pasirodęs Valančiūnas dvikovą užbaigė per 34 minutes surinkęs 27 taškus (8/12 dvit., 11/12 baud.), 20 atkovotų kamuolių, po 3 rezultatyvius perdavimus ir klaidas bei po vieną perimtą kamuolį ir bloką.

Bent 20 taškų ir 20 atkovotų kamuolių uteniškis surinko trečią kartą savo NBA karjeroje. Visus tris kartus aukštaūgis tą padarė jau vilkėdamas Memfio „Grizzlies“ apranga. Praėjusiųjų metų rugpjūčio 9-ą vykusioje pirmoje Jono dvikovoje su Toronto ekipa lietuvis aikštę paliko be taškų.

2019-ais metais NBA čempionų titulą iškovoję „Raptors“ pastaraisiais metais su varžovų iš Memfio iššūkiais tvarkosi be didesnių problemų. Pastaroji pergalė tapo jau aštuntomis paeiliui kanadiečių prieš „Grizzlies“ laimėtomis rungtynėmis bei devintuoju triumfu per pastarąsias dešimt tarpusavio dvikovų.

Be vyriausiojo trenerio ir dėl nugaros skausmų rungtynių nebaigusio Kyle'o Lowry likusius svečius į pergalę vedė buvę ilgamečiai Valančiūno komandos draugai Pascalis Siakamas, Normanas Powellas ir Fredas VanVleetas, kartu pelnę net 93 taškus.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 27 (20 atk. kam.), Dillonas Brooksas 22 (4/10 trit.), Ja Morantas 18 (3/12 dvit., 9 rez. perd.), Kyle'as Andersonas 15 (1/7 trit.), Desmondas Bane'as 13, Graysonas Allenas 12 taškų.

„Raptors“: Pascalis Siakamas (5/8 trit., 5 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Fredas VanVleetas (12/12 baud., 9 rez. perd.) po 32, Normanas Powellas 29 (6/9 trit.), Chrisas Boucher 12 taškų (10 atk. kam.).

Ketvirtą pralaimėjimą iš eilės patyrę Memfio krepšininkai nesėkmių seriją bandys nutraukti naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį „Grizzlies“ arenoje vyksiančiose rungtynėse su Rytų konferencijos vidutiniokais Šarlotės „Hornets“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)