Namų rungtynėse su „Golden State Warriors“ N. Jokičius pelnė 23 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir pridėjo 10 rezultatyvių perdavimų. „Nuggets“ pasiekė pergalę 114:104, o pats 25-erių serbas į savo sąskaitą įsirašė jau penktajį trigubą dviženklį šiame sezone.

Apskritai 211 cm ūgio europietis kartu su Jamesu Hardenu šiuo metu NBA lygoje pirmauja pagal per rungtynes atliekamų rezultatyvių perdavimų skaičiu. Vidutiniškai per mačą N. Jokičius „Nuggets“ krepšininkams asistuoja po 10,4 karto. Apskritai visi trys pagrindiniai jo statistikos rodikliai yra dviženkliai.

Nikola Jokičius

Apie N. Jokičiaus pasiekimus ir neseniai pasibaigusias rungtynes ir vyko pokalbis su laidos „Inside the NBA“ vedėjais, tarp kurių buvo keturiskart NBA čempionas Shaquille'as O'Nealas.

Sklandus pokalbis nesusipratimu pavirto pačioje transliacijos pabaigoje, kai savo šmaikštumą ir originalumą įprastai pademonstruoti mėgstantis 48-erių Shaqas atsisveikinti su N. Jokičiumi pabandė... rusiškai (vaizdo įraše – nuo 3.55 min.).

„Čia ne serbų kalba, čia rusų“, – išgirdęs Shaqo atsisveikinimą, amerikiečiui pastabėlę pasakė N. Jokičius.

Kolegoms juokiantis iš Sh. O'Nealo, pastarasis neva pripažino savo klaidą, tačiau netrukus apsimetė nustebusiu.

„Jis ne rusas? Aš galvojau, kad jis rusas“, – postringavo amerikietis.

„Aš serbas, juk žinai tai“, – jam dar kartą atsakė „Nuggets“ aukštaūgis ir netrukus baigė pokalbį nusiimdamas ausines su mikrofonu.

Pažymėtina, kad NBA lygoje Rusijos krepšininkų šiuo metu nėra. Paskutinis šios šalies atstovas elitiniame čempionate buvo aukštaūgis Timofejus Mozgovas.

Tuo metu Serbijos atstovų šį sezoną NBA lygoje yra 6. Be N. Jokičiaus už Atlanto žaidžia Bogdanas Bogdanovičius (Atlantos „Hawks“), Nemanja Bjelica (Sakramento „Kings“), Bobanas Marjanovičius (Dalaso „Mavericks“), Aleksejus Pokuševskis (Oklahomos „Thunder“) ir Alenas Smailagičius („Golden State Warriors“).

N. Jokičius pastaraisiais metais yra vienas ryškiausių NBA žaidėjų. Nuo 2015-ųjų Denveryje žaidžiantis serbas 2019-aisiais buvo išrinktas į geriausių lygos krepšininkų penketą, du kartus iš eilės dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)